Početna Aktuelno Miloš Vučević: FUTOG DOBIJA FANTASTIČAN SPORTSKI KOMPLEKS

Miloš Vučević: FUTOG DOBIJA FANTASTIČAN SPORTSKI KOMPLEKS

PODELI

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je prilikom obilaska radova na izgradnji bazena u Futogu, da radovi teku dobro i brže od planirane dinamike.

Prema njegovim rečima Grad Novi Sad je do sada investirao 400 miliona dinara, a projekat je vredan 1,76 milijardi dinara.

“Trenutno se izvode radovi na podrumu gde će biti tehnički deo, odnosno moderan sistem kontrole kvaliteta i temperature vode. Ovim novim sadržajem, Futog dobija fantastičan sportski kompleks koji ima atletski deo, fudbalski stadion, bazenski kompleks, zatvorenu halu sa terenima, a ugovorili smo i izgradnju šest sportskih terena na otvorenom, kao i nekoliko teretana”, istakao je Vučević.

Bazenski kompleks, kako je rečeno prilikom obilaska, trebalo bi da bude završen u decembru 2023. godine, a izvođači rade i brže u odnosu na planirano.

Grade se olimpijski bazen dimenzija 50×25 metara i još jedan manji bazen dimenzija 25×7 metara.

“Drago mi je što imamo snage da u Futogu realizujemo investicije ovakvog nivoa a sadržaje poput ovih nema većina opština. U Futogu smo rekonstruisali centralne ulice, Kulturni centar, izgradili Dom zdravlja i ovo postaje mesto koje ima budućnost”, rekao je Vučević.

Dodao je da je potrebno i da se prošire kapaciteti puta prema Bačkoj Palanci posle čega bi ovo prigradsko naselje zaista biti odlično mesto za život.

Naveo je i da je će ovo biti drugi zatvoreni olimpijski bazen u Vojvodini, jer takav bazen za sada postoji samo na SPENS-u.

Izvor: Tanjug