Početna Aktuelno Aleksandar Vučić: SRBIJU NIKO NE MOŽE DA ZAUSTAVI NA PUTU NAPRETKA

Aleksandar Vučić: SRBIJU NIKO NE MOŽE DA ZAUSTAVI NA PUTU NAPRETKA

PODELI

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio je, na početku radova na izgradnji obilaznice oko Gornjeg Milanovca, da niko ne može da zaustavi Srbiju na putu razvoja i napretka.

“Onima koji misle da imaju pravo i da mogu i imaju snage da zaustave Srbiju na putu razvoja i napretka, želim da poručim – Srbiju da zaustavite ne možete. Mene možete, ali Srbiju ne. Srbija je nepovratno krenula u budućnost, brzim i snažnim koracima”, poručio je Vučić.

Vučić je rekao, citirajući Džordža Bernarda Šoa, da je napredak nemoguć bez promene i da oni koji ne mogu da promene svoje mišljenje, ne mogu ništa ni da promene.

Vučić je rekao da pojedini misle da su male stvari kada se gradi recimo 10 km novog puta, ne shvatajući koliki životni značaj ima za Gornji Milanovac i ceo takovski kraj to što će biti izgrađena obilaznica, koja je deo pristupne saobraćajnice od petlje Takovo na auto-putu Miloš Veliki do Gornjeg Milanovca.

Dodao je da će građani Gornjeg Milanovca moći kada budu imali tu vezu za sat vremena lagane vožnje da stignu do Beograda.

“U Miloševom kraju su uvek ljudi poštovali marljivost i one koji vredno rade i siguran sam da će ove radnike, koji će danonoćno da čine sve što mogu, pomagati i poštovati”, rekao je Vučić i izrazio uverenje da građani tog kraja jedva čekaju da dobiju taj put.

Napomenuo je da će Milanovčani imati čistiji vazduh, jer više neće prolaziti kroz njihovo mesto oko 1.500 kamiona dnevno.

Takođe, novi put će puno značiti i za privredu i novu industrijsku zonu u Gornjem Milanovcu.

“Već smo dosta ulagali u Milanovcu, a treba da uradimo još dosta toga, rekonstrukciju i dogradnju milanovačke bolnice u vrednosti od 25 miliona evra, zatim škole Desanka Maksimović i da uradimo novi vrtić, za šta je ukupno potrebno oko 10 miliona evra. Ostaje nam da gradimo i vodovodne kapaciteta do Rudnika”, naveo je Vučić.

Vučić kaže da je kada je jutros išao ka Gornjem Milanovcu preko Jajinaca i Resnika video da su kineski izvođači ubrzali radove na izgradnji obilaznice oko Beograda i zahvalio im na tome, jer je to jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata.

Zamolio ih je da ubrzaju radove i u Gornjem Milanovcu i što pre završe taj projekat.

Da se zahvalimo Milošu Obrenoviću na svemu što je činio za našu zmelju i zbog toga ćemo ulagati u turističke kapacitete, kako bi taj ustanički kraj postao mesto okupljanja ljudi, poručio je Vučić.

Napomenuo je da taj deo zemlje ne sme da bude siromašan i dodao da je pre u Gornjem Milanovcu, 2012. godine, prosečna plata bila 302 evra, a da je sada 498 evra i da je treba još podići, kako ne bi bila ispod republičkog proseka, već iznad, jer to zaslužuju milanovčani.

Vučić je prethodno tokom obilaska gradilišta najavio da će izgradnja obilaznice oko Užica i tunela Kadinjača krenuti već u maju naredne godine, a kasnije i obilaznica oko Požege.

Izvor: Tanjug/TV Pink

OSTAVITE ODGOVOR