Početna Aktuelno Miloš Vučević: POBEDIĆEMO, PREDAJA NIJE OPCIJA

Miloš Vučević: POBEDIĆEMO, PREDAJA NIJE OPCIJA

PODELI

“Nažalost mi samo verbalno možemo da damo našem narodu podršku. Ali ova podrška je iskrena i puna osećanja i razumevanja za njihov položaj. Kurtijeva administracija je radikalnija od prethodnih”, rekao je gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Miloš Vučević.

“Stiče se utisak da Kurti vapi za incidentom. Ne smemo biti nepravedni i zaboraviti ostale narode tamo, i zajednice koje su ugrožene. Veoma je važno to što je predsednik otišao tamo”, rekao je Vučević.

“Svi smo poneseni emocijama. Ljudima je jako teško, ispaljuju metke na goloruke građane kao na glinene golube. Oni žele da demonstriraju da je to njihovo područje jer Kurti pokazuje moć, prinudnu silu. Nemamo mi neku podršku zapadnih zemalja. Borelji je recimo bio korektan”, poručio je Vučević.

“To što je Hil ambasador, ne znači mnogo jer ne zavisi od njega ništa. Odlaskom Trampa mi smo izgubili. Očekujem još pritisaka na Srbiju. Od Kurtija takođe očekujem još sličnih situacija da bi destabilizovao region. Sviđa mi se što je Vučić rekao da ne želi niko da vidi kako bismo se branili, a svakako želimo mir. Mi konstantno trpimo pritisak drugih država. Siguran sam da Vučić nikada neće potpisati nezavisno Kosovo. Želimo samo kompromis. Mi sve vreme pričamo o saradnji, a oni se vraćaju stalno na to ko je kriv. A ne shvataju da im istorija ne ide na ruku, jer Srbi su narod koji je stalno stradao”, rekao je Vučević.

“Vučić mora biti kandidat ispred stranke jer ima moralnu obavezu prema ovom narodu. Boljeg kandidata nemamo”, rekao je Vučević.

Izvor: TV Hepi

OSTAVITE ODGOVOR