Početna Aktuelno Đoković pred odlazak u Tokio: Spreman sam da se borim za zlatnu...

Đoković pred odlazak u Tokio: Spreman sam da se borim za zlatnu medalju

PODELI

Novak Đoković govorio je o ambicijama na Olimpijskim igrama u Tokiju i načinu na koji se spremao kako bi ih i ostvario.

Novak Đoković govorio je na aerodromu “Nikola Tesla”. Najbolji teniser sveta nosio je zastavu Srbije na Olimpijskim igrama, osvojio je i medalju, ali do sada nije osvajao zlatnu medalju.
“Ono što sam već govorio, pred početak sezone – četiri grend slema i zlato na Olimpijskim igrama… To je jasan cilj. Nije lako, grend slemovi su blizu Olimpijskih igara, ali dobro sam se spremio, igrao sam dosta mečeva, dobio sam dosta mečeva i idem u Tokio sa velikim samopouzdanjem”, istakao je Đoković.

“Ja učestvujem u individualnom sportu, retke su prilike da učestvujem u timskom takmičenju. Imao sam sreću da osvojim Dejvis kup, ali mi zaista fali zlatna medalja na Olimpijskim igrama.”

Novak se rado seća svojih prethodnih učešća na Igrama i života u olimpijskom selu.

“Olimpijske igre su najveća sportska smotra i ne možete da doživite kao sportista nigde drugde taj osećaj. Predstavljate svoju zemlju, takmičite se protiv najboljih sportista na svetu. Ono što razlikuje Olimpijadu od ostalih sportskih događaja je što ste u olimpijskom selu sa svim sportistima širom sveta. To je nešto čega se ja rado sećam iz prethodnih iskustava. Neverovatan osećaj koji mi je dao dodatni podstrek za karijeru. Zabavno je i korisno da podelimo iskustva i znanja.”

Đoković je opisao ukratko i način na koji je radio uoči ovog turnira.

“Priprema nije nekonvencionalna, kako možda deluje, svakako nije sve idealno, ali pokušavam da izvučem maksimalno iz situacije. Ja nisam samo teniser, ja sam i otac i muž, moram i porodici da se posvetim, ali pokušao sam da se pripremim na najbolji mogući način i mislim da sam uspeo”.

“Mnogo tenisera nije došlo, ali mnogi su u Tokiju. Izdvojio bih Cicipasa, Medvedeva i Zvereva. Oni su verovatno najteži protivnici. Moj cilj je da se ponašam kao na svakom drugom turniru, da budem usredsređen na cilj”, zaključio je Đoković.

Na kraju konferencije za medije pred odlazak u Tokio hor je zapevao himnu Bože pravde, a Đoković im se pridružio.

 

 

 

Izvor: rts

OSTAVITE ODGOVOR