Početna Aktuelno Predsednik Srbije Aleksandar Vučić : GLAVU DAJEM, ALI SRBIJU NE DAM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić : GLAVU DAJEM, ALI SRBIJU NE DAM

PODELI

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ponovio je da Srbija podržava isključivo princip nepromenljivosti granica u skladu sa odlukom Ujedinjenih nacija, i naveo da je u tom smislu uneo jedan amandman u predlog zaključaka Samita “Brdo – Brioni” – da je Srbija protiv promene granica, u skladu sa poveljom Ujedinjenih nacija i odlukama organa Ujedinjenih nacija.

“Poslali su mi predlog zaključaka Samita u kojima stoji da treba svi zajedno da se protivimo promeni granica. Ja sam uneo jedan mali amandman i to je sada pakao za njih”, rekao je Vučić.

Podsetio je da će na Samitu u ponedeljak učestvovati i Vjosa Osmani, Zoran Milanović, Milo Đukanović, Šefik Džaferović… te da su se svi oni saglasili sa tim predlogom, a zatim poslali i njemu da se saglasi.

“Ja sam dodao umetnutu rečenicu i rekao – može, ali da je u skladu sa poveljom Ujedinjenih nacija i odlukama bilo kog organa Ujedinjenih nacija. A to neće biti prihvaćeno, jer bi podrazumevalo Kosovo u sastavu Srbije”, rekao je Vučić.

Dodao je da nema nikakvog razloga da brine, jer mu je savest mirna, a da na Samitu mogu da usvoje šta god hoće, ali bez Srbije.

“Sumnjam da će hteti nešto da usvajaju bez Srbije. To što su planirali da usvoje nema ništa od tog posla”, rekao je Vučić.

“Možete nekog da prevarite jednom, drugi put, ali ako prevarite treći, onda vi niste prevarant, onda je taj budala. Da nas varate tri puta na iste trikove – ne ide”, rekao je Vučić.

Vučić je nakon sastanka sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom, koji je i boravio u Beogradu povodom predstojećeg Samita, govorio o tome da Srbija podržava princip nepromenljivosti granica u skladu sa odlukom Ujedinjenih nacija.

Govorio sam, ono što govorim uvek, rekao je Vučić i dodao da je izdržao sve pritiske i u Vašingtonu, “u sobičcima, kuloarima”, kada je traženo od Srbije da prihvati obostrano priznanje.

“Rekao sam da neću, po cenu glave”, rekao je Vučić.

Dodao je da će na Brdo kod Kranja otići svečano odeven, da će tamo biti “velikani političke scene Balkana”, koji će reći šta misle, a o Srbiji misle najgore, dok je njegovo da štiti i brani Srbiju, i da gleda da izvuče najviše što može za našu zemlju.

Dodao je i da nije bio ljut na konferenciji sa Pahorom, već pristojan, ali je rekao istinu, i kako navodi, uveren je da građani nemaju šta da mu zamere.

“Na kraju sam mandata, a rekao sam ono što sam govorio milion puta. Ali, oni nisu naučili da im to neko govori u lice, neskriveno. Šta mogu da mi urade? Da ulože više novca u moju smenu? Šta još da urade protiv mene? Uložili su milijarde protiv mene, pa šta?”, upitao je Vučić.

Vučić je upitao kada su zapadne sile počele da primenjuju taj princip o nepromenjivosti granica 90. ili 91. kasnije ili 2021., pošto su, kako je naveo, tada menjali granice države Srbije.

“Napali su Srbe na Kosovu i Metohiji 2004. godine, očekujući da se ponovi Oluja. Onda su 2008. godine doneli odluku suprotno svim odlukama Ujedinjenih nacija. Promenili granice suverene zemlje. A, kad ste se setili da poštujete princip nepromenjivosti granica”, rekao je Vučić.

Tajkuni uložili više od 1,3 milijardi evra da me ruše

Vučić je rekao da je izložen velikom pritisku spolja, ali i iznutra, dodajući da su tajkuni svakako uložili više od 1,3 milijardi evra u aktivnosti protiv njega.

Vučić je, upitan ko je uložio novac za njegovo rušenje, rekao da su to učinili mnogi spolja, dodajući da ni kriminalne aktivnosti ne mogu da se dese bez podrške spolja, ali da su to uradili i mnogi iznutra, tajkuni koji su uložili ogroman novac.

Na pitanje kako to čine Vučić je objasnio da ulažu novac u medije, organizacije koje podržavaju, kao i razne analitičare.

S tim u vezi se osvrnuo na jednog analitičara, koji je davao izjave protiv njega, ne navodeći mu ime, i rekao da su mnogi mislili da je navijački analitičar, budala.

“Ali on nije budala već je pametan – uzeo je više od 200.000 dolara od američke ambasade”, rekao je Vučić dodajući da su tačni natpisi medija, i da kao dokazi za to postoje “sviftovi i računi”.

Vučić je osvrćući se na pritiske kojima je izložen, rekao da zna šta je bilo, šta mu se spremalo i šta mu se sprema.

“Ponosan sam na sve što smo radili, radili smo vredno, marljivo i dobro za Srbiju. Podigli smo Srbiju iz pepela koja je bila razorena, u kojoj su sve fabrike bile uništene, pokradene. Uspeli smo da Srbija bude zemlja koja najbrže raste u celoj Evropi. To smo uspeli mi građani Srbije. Uspeli smo tako što smo štitili svoju zemlju, ne nekog drugog. Što sam je na svaki mogući način štitio od svakog pritiska, bez obzira da li on dolazio sa zapada ili istoka”, rekao je Vučić.

Vučić je ukazao i da ima i agenata sa istoka koji rade protiv naše zemlje.

Odbio sam američki pritisak po pitanju Kosova i Metohije

Vučić je izjavio da je u Vašingtonu odbio američki pritisak po pitanju Kosova i Metohije i odbranio državu Srbiju, kao i da je ponosan na to.

Vučić je rekao da je u Vašingtonu kada su mu ponudili obostrano priznanje rekao, “žao mi je što moram da vam pokvarim žurku, ali Srbija neće u tome da učestvuje”, a kako navodi, bila je potrebna velika hrabrost za to.

Vučić je to rekao na pitanje da prokomentariše to što je izraelski ambasador rekao da je Izrael to uradio pod američkim pritiskom.

“Sačuvao sam i Kosovo i Metohiju i Srbiju i ponašao se onako kako se niko pre mene nije ponašao, iz bivše vlasti su se plašili svoje senke, nisu smeli da spomenu ni Oluju, a mi je obeležavamo kao teški zločin i progon protiv našeg naroda”.

A povodom toga što je izraelski ambasador rekao da je priznanje Kosova od strane Izraela urađeno uz neku vrstu saglasnosti Srbije, pa se ispravio da je govorio o dva sporazuma i rekao da Srbija nije priznala Kosovo, Vučić je rekao da je Nikola Selaković bio u pravu kada je rekao da je njegova izjava bila bezobrazluk.

Kako je rekao Vučić, ambasador Izraela je rekao – da je Srbija zajedno sa Kosovom učestvovala u tome, što je netačno.

“U mom potpisu nigde se ne spominje priznanje Kosova od strane Izraela, jer sam ja to odbio. Lično sam u lice rekao, evo doneo sam sporazume, ovde moj potpis se nigde ne spominje – na priznanje Izraela, jer ja nisam dao da to bude, pa je promenjeno.

Rekao sam Netanjahuu da postoje dve ponude iz Sjedinjenih Američkih Država – jedna je ona koju Amerikanci podržavaju, a to je da Kosovo prizna Izrael i da prebaci svoju ambasadu u Jerusalim, a druga je bila ponuda Srbije da Kosovo ne priznaju i da u tom slučaju Srbija prebaci ambasadu u Jerusalim. I to sam rekao svega sedam dana posle ponude u direktnom telefonskom razgovoru i imam kompletnu službenu belešku o tome”, rekao je Vučić.

Dodao je da posle nije bio baš oduševljen potezom Izreala.

“Ponosan sam što sam u najtežim okolnostima uspeo da odolim svim pritiscima i da im u lice kažem sve što mislim i da odbranim državu Srbiju”, naglasio je Vučić.

Srbija neće dozvoliti da je neko zgazi i otme Kosovo

Vučić je da bi povlačenje Kfora i Unmika sa Kosova i Metohije i ukidanje baze Bondstil značilo dolazak kosovske vojske na granicu sa centralnom Srbijom, ali da Srbija neće dozvoliti da je neko zgazi i otme Kosovo.

Vučić je rekao da to traži jedna od dve najveće sile na svetu, i da je obaveštajne podatke o tome izneo da bi se tako nešto sprečilo, navodeći da je Srbija sada mnogo jača nego što je bila i da želi mir, a ne sukobe…

Vučić nije hteo da navede ime te sile, ali je rekao da je zastrašujuće ozbiljna i da se nada se to neće dogoditi.

Rekao je da traže da ostane Bondstil, a da se povuku Kfor i Unmik, a druga mogućnost je da se ukine i Bondstil.

“Suprotno rezoluciji 1244 Albanci bi stali na granicu i rekli ovo je naša država. To bi bio kraj svega”, upozorio je Vučić dodajući da o tome neće ni da govori.

“Naše je da čuvamo mir i stabilnost i idemo napred”, poručio je Vučić i dodao da hoće da bude predsednik koji je obezbedio 10 godina mira, najviše rasta, i da se nijednoj majci ne vrati dete u kovčegu.

Ponovio je da u ponedeljak ide na razgovor sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom da ga moli da spreči ove namere, ali je najavio da će razgovarati i sa ruskim i sa kineskim prijateljima da im kaže šta neki traže i žele.

“Oni znaju da Srbija nije ona iz 1998. godine i nije slaba i jadna kao 2008. godine.

Petostruko je snažnija nego 2008. godine kada su proglasili nezavisnost.

Snažnija je vojno i u svakom smislu, ali nama nije potreban sukob, već mir i stabilnost”, rekao je Vučić.

Vučić je dodao da je naše da ćutimo i guramo dalje jer Srbija raste najbrže i želi da dostigne prosečne plate od 600 evra do kraja godine.

O Stefanoviću razgovor kada se vratim s puta

Svako u zemlji ko je umešan u kriminalne radnje biće uhapšen, o Dijani Hrkalović ne mislim ništa dobro, o Nebojši Stefanović imam bolje mišljenje, rekao je Vučić.

To je Vučić odgovorio, upitan za veze kriminala i politike, uz pominjanje Stefanovića i Hrkalović, kao i da li će ministar odbrane ako je umešan u kriminalne radnje biti uhapšen.

Rekao je da nema informacije o umešanosti Stefanovića u kriminalne radnje, i da je posao nadležnih organa da se time bave.

Na pitanje o sudbini Stefanovića u stranci i da li će ostati šef beogradskog odbora Srpske napredne stranke, Vučić je rekao da to zavisi od Stefanovića, ali i najavio da će narednih dana, posebno kada se bude vratio sa predstojećeg puta, biti razgovarano o tome.

“Da vodim hajku i harangu protiv nekog iz stranke ne pada mi napamet. Ne želim da radim ono što je meni rađeno. Zaključak je da će zakon važiti jednako za sve”, rekao je Vučić.

Rekao je da Stefanović ima svoje mišljenje i da je spreman da razgovara sa njim “jer je uradio i dobre stvari”.

Belivukova grupa je završena priča

Priča o Veljku Belivuku i njegovoj grupi je završena priča i tužilac je prezadovoljan dokazima, kojih je i više nego što se misli, ali o tome nema informacija jer kriminalci nemaju insajdera ni iz Ministarstva unutrašnjih poslova, ni iz Bezbednosno-informativne agencije, ni iz Tužilaštva, izjavio je Vučić.

Vučić je rekao da je osim kuće u Ritopeku, koju je koristila ta grupa, policija našla još neke, a imali su, istakao je, i svoje štek stanove uz pojedine ambasade ovde u Beogradu.

O tome ćemo, rekao je, tek da razgovaramo na Savet za nacionalnu bezbednost, nakon što sve proverimo.

Govoreći o zločinima koje je počinila Belivukova grupa, Vučić je rekao da je jedan od tih, kako je rekao, koljača slao “ćevape” od ljudskog mesa i slao ih Zviceru.

Iznoseći detalje čemu su služila pronađena sečiva, sekire i drugo hladno oružje, Vučić je rekao da je reč o ljudima koji su se uglavnom obračunavali sa protivnicima na njihovoj tribini i sa onima koji su im bili konkurencija na tražištu narkotika.

Policija, dodao je, nije mogla u prvi mah da pronađe tu prostoriju sa mašinom za mlevenje mesa, jer je postojao potporni zid koji ju je skrivao.

“Tu je i pronađen DNK ljudi koje su ubijali i mučili, ali strategija njihove odbrane je da pronađen DNK ne znači da su oni krivi”, rekao je Vučić.

Istakao je da tužilac zna i ima dokaza mnogo više od toga što je do sada izneto u javnosti, a oni, rekao je, neka i dalje govore laži kao što su to činili prethodnih dana.

“To što tužilac ima više informacije znači da ti kriminalci nemaju svoje jatake u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativnoj agenciji i Tužilaštvu i to mi je drago”, rekao je Vučić.

Vođi kavačkog klana Zviceru, koji je naručivao “ćevape” kada mu se to prohte, Vučić je poručio da mu, kako je rekao, slobode neće biti dok je on (Vučić) živ.

Upitan zašto se time bavi, Vučić je rekao da to radi zato što je borac, zato što voli svoju zemlju i što što ne može da podnese da neko nekoga u Srbiji pretvara u “ćevape”.

“Ti gadovi su planirali da upravljaju Srbijom. Pet meseci u Srbiji nije bilo nijednog ubistva. Hoću takvu Srbiju”, poručio je Vučić i još jednom ponovio da će naći Zvicera gde god da je.

A, odakle to znam, znam, nemam strah, naživeo sam se, nagledao sam se svega i neću da pustim da nam zemlja propada – ne dam”, izričit je bio Vučić.

Ponovio je da “glavu daje, ali Srbiju ne da”.

“Mi smo devet godina radili vredno i marljivo da bi skupina bandita jela ljude po Srbiji. Zvicer misli da ne znamo gde je, ali mi ćemo ga u stopu pratiti gde god da je – od Crne Gore do Kolumbije. Što su pravili ćevape pravili su, što su uzimali oružje od MUP-a, uzimali su…”, poručio je Vučić.

Na konstataciju da je ministar Vulin rekao da je pronađeno oružje u štekovima Belivukove grupe bilo namenjeno njemu, Vučić je rekao da ne isključuje to, ali da nema dokaza za to.

Podsećajući na atmosferu u kojoj je otkriven spomenik Stefanu Nemanji, rekao je da su iz Belivukove grupe pričali da im je falilo 48 sati da preuzmu svu vlast u Srbiji.

“Da li sam ja bio meta ili neko drugi, ne mogu da izgovaram takve stvari bez najčvršćih mogućih dokaza”, naveo je Vučić.

Cilj laži o mom Danilu da me oslabe i ucene

Vučić je izjavio da su objave u vezi sa njegovim sinom Danilom laži, čiji je cilj da njega lično “emocionalno osakate”, ali i da na taj način pokušaju da ga ucene, dodajući da on nikada nije, i neće pristajati da plaća reket.

“Reč je o notornoj laži. Nikoga nije video, nikakvog sastanka nije bilo”, rekao je Vučić komentarišući to što je portal Direktno pod naslovom “Rat “grobara” saopštenjima: Koja je uloga Danila Vučića?”, preneo navode navijačke grupe Partizana “Južna strana 1970” da je sin predsednika obećao pomoć države u preuzimanju južne tribine, a to demantovala navijačka grupa “Kićina braća”.

Vučić je rekao i da je reč o portalu Direktno, ličnom portal Dragana Đilasa, koji je, kako navodi, pustio laži.

“Kao otac sam razumeo da je to poruka mom sinu, poruka meni i da će nastaviti da lažu”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da su prvo o njegovom bratu Andreju objavljivali laži, a zatim i o Danilu, iz nekoliko razloga.

“Da bi mene emocionalno osakatili, da ostave dubok trag u duši, da ne mogu racionalno da se bavim politikom i javnim poslom”, rekao je Vučić.

Takođe, cilj je i da ga ucene i nateraju da plaća reket, na šta, poručuje, nikad neće pristati.

“Čak su terali dvojicu dilera iz Valjeva da se približe Danilu, da mu podvode devojke, da ga nateraju da pije, da se drogira, da to sve slikaju i pošalju meni, da bi rekli da će objaviti slike, ako ih budem gonio. Da bi me ucenjivali”,rekao je Vučić i dodao:

“Moj odgovor je uvek bio samo jedan – dok su drugi pristajali na ucene, ja nisam nikad, jer neću da plaćam rekete i ne dodvoravam se nikome”.

Dodao je i da je sve to direktna pretnja ubistvom njegovom starijem sinu.

“A, jeste li ga čuli nekada da pita zašto to rade, da plače? Jeste li čuli Andreja da plače, ili govori nešto protiv svoje zemlje? Neke druge jesmo”, primetio je Vučić.

Kako je rekao, nikad nije želeo da plaća reket belosvetskim kriminalcima, ali zna kako će da skonča, kao i svi koji su vredeli i nešto doneli Srbiji.

“Mi ne kukamo, a vas bando kriminalna, ću sve da pohapsim. Srbija će da bude sigurna zemlja, da ide napred, da razmišlja o rastu”, rekao je Vučić.

Cilj Srpske napredne stranke apsolutna većina u Beogradu

Vučić je izjavio da je cilj Srpske napredne stranke da ta stranka ima apsolutnu većinu u Beogradu i ubedljivu većinu u Srbiji, jer je to, kako je rekao, zaslužila svojim rezultatima i da bi sve ostalo smatrao neuspehom.

Vučić je, na pitanje kako komentariše to što njegovi politički protivnici tvrde da se Srpski patriotski savez ujedinjuje sa Srpskom naprednom strankom jer je naprednjacima bio potreban Aleksandar Šapić kao dobar kandidat za beogradske izbore, rekao:

“Naš cilj je da imamo apsolutnu većinu u Beogradu ili da imamo ubedljivu većinu u Srbiji, jer smatramo da smo to zaslužili rezulatima, radom energijom i posvećenošću, ali pre svega rezultatima. Prvi put govorim da je naš zvanični cilj da imamo apsolutnu većinu ne samo u Beogradu već i zajedno sa našim partnerima da imamo kvalifikovanu većinu na teritoriji Srbiji – sve drugo za nas bi bio neuspeh”.

Vučić ističe da su ljudi iz ove vlasti više uradili nego i jedna generacija političara i da to nije pitanje političkih stranaka.

“Nepovratno smo promenili zemlju, jer svako ko posle nas dođe na vlast neće moći da bude lenj, niti da budu lopovi kao oni koji su pre vladali Srbijom. Takođe, Srbija je dostigla jedan stepen razvoja koji nije imala”, naglasio je Vučić.

Vučić dodaje da će Srbija na kraju godine dostići BDP od 55 milijardi evra, dok je pre samo sedam godina bio 33 milijarde evra.

“Za oko 50 odsto smo za samo sedam godina uvećali snagu naše ekonomije”, naveo je Vučić i dodao da više niko ne priča kako će Srbiji biti potrebno mnogo vremena da stigne rezultate iz 1989. godine, pošto ih je Srbija sada odavno prestigla”, ističe Vučić.

Rekao je da je svestan toga da nije simpatičan mnogim ljudima, ali da je sigurno da su rezultati ove vlasti najbolji u istoriji Srbije, jer su najviše do sada i plate i penzije, zatim da je izgrađeno najviše puteva, bolnica, domova zdravlja i drugo.

Vučić ističe da niko neće to moći gumicom da izbriše i da veruje da će biti poznat upravo po tome što će iza njegove vlasti ostati milion stvari koje je uradio za zemlju.

Dodao je da se on prvi setio, posle 160 godina, da nazove autopout po Milošu Velikom.

Vučić je rekao da je i Boruh Pahor bio oduševljen Beogradom na vodi.

Vučić je najavio da će do kraja godine u okviru Beograda na vodi biti otvoren Vidikovac i da je naručeno specijalno staklo, kako ne bi u njega udarale ptice.

“Tražio sam dve milijarde od Svestke banke i iz našeg budžeta za naredne dve godine da uradimo 10.000 do 15.000 kilometara lokalnih puteva u Srbiji, jer to najviše ljudi hoće”, naglasio je Vučić.

Dodao je da će do kraja godine prosečna plata u Beogadu biti oko 770 evra, a u Srbiji 600 evra.

“Približavamo se velikim evropskim zemljama, nikada nismo imali tako brz napredak”, naglasio je Vučić.

Srbija može da računa samo na sebe, u se i u svoje kljuse

U ovim međunarodnim odnosima, Srbija može da računa na sebe, poručio je Vučić i dodao da zemlju ne očekuje lak period, ali da će uspeti da se izbori za sebe, da sačuva mir i stabilnost.

“Srbija uvek može da računa na sebe”, rekao je Vučić upitan na koga Srbija može da računa u međunarodnim odnosima.

Vučić je ukazao da u međunarodnim odnosima ne postoje prijateljstva, već interesi, te da Srbija mora da bude ekonomski i socijalno snažnija, da razume svoju poziciju, da se bori za sebe.

Kako je rekao, Srbija mora da računa na one koji se suprotstavljaju nekima po pitanju Kosova i Metohije, na druge po pitanju stranih direktnih investicija, na treće po trećem pitanju, i da ne odustane od svog EU puta.

“Kada sve imate u vidu – u se i u svoje kljuse. Da se borimo za zemlju. Neće biti lako, suočavaćemo se sa brojnim problemima, pritiscima, lažima, i ko zna sa čim sve, jer zašto bi snažna Srbija nekome odgovarala”, istakao je Vučić.

Vučić je dodao da je Srbija bila hvaljena kada je bila najslabija.

“Zašto bi neko voleo jaku Srbiju? Srbiju, snažnu i jaku bismo voleli mi. Želim da se svi zajedno za nju izborimo i izborićemo se”, rekao je Vučić.

Naveo je da Srbija ponovo postaje pobednička zemlja, ne u sportu, nego u ekonomiji.

“Hvala penzionerima, mladima, na ogromnoj podršci. Predstoji nam ne lak period, ali ćemo uspeti da se izborimo, da čuvamo mir i stabilnost, da Srbija ide u nebesa sa rastom. Imaćemo čime da se ponosimo i danas i pred generacijama koje dolaze”, zaključio je Vučić.

Samo masovna vakcinacija donosi boljitak

U Srbiji je danas vakcinisano 20.000 ljudi, a dan ranije je bilo tri hiljade više rekao je Vučić.

Vučić je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost svima koji se vakcinišu, jer nam to, kako je rekao, donosi boljitak u budućnosti – brži ekonomski razvoj, više penzije i plate i standard građana.

Problem je što, kako je rekao, ljudi to teško priznaju.

Vučić je rekao da od novembra već treba misliti o novoj vakcinaciji, od juna, rekao je, dobijamo značajnu supstancu za proizvodnju ruske Sputnjik Ve vakcine.

“Zamislite da možemo da pravimo tri vakcine protiv korone, a radićemo i četvorovalentnu vakcinu za grip”, rekao je i dodao da se uz to pod kontrolom drži javni dug, da imamo novca, da sve ide dobro i da je samo potrebno da sačuvamo mir i stabilnost.

Zato, ističe, i ide na samit Brdo Brioni i druge sastanke da bi se Srbija razvijala brže od ostalih i da možemo da pomažemo našim ljudima u Crnoj Gori i Republici Srpskoj…

Upitan kada bi se moglo očekivati izvlačenje iz pakla korone, Vučić je rekao da će se to dogoditi kada budemo imali više od tri miliona vakcinisanih.

Ukazao je da se to upravo dogodilo u Velikoj Britaniji – masovnom i strahovito dobro organizovanom imunizacijom i to vakcinom AstraZeneka, protiv koje je sprovedena prljava kampanja i koja je učinila svoje.

Na pitanje kada će moći građani drugih država da se vakcinišu u Srbiji ponovo, Vučić je rekao vrlo brzo, samo da se spovedu neke procedure, jer vakcina imamo dovoljno.

“Ko god hoće moći će da se vakciniše u Srbiji”, poručio je.

Srpska napredna stranka je moćna organizacija, moćnija od SKJ

Srpska napredna stranka je moćna organizacija, moćnija od organizacija poput SKJ, mnogo moćnija od SPS…” izjavio je Vučić.

Vučić je rekao da je Srpska napredna stranka čudesna partija divnih ljudi među kojima, naravno, ima i onih loših kao i u svakom kolektivu, i srećan je, rekao je, što su ljudi u Srpskoj naprednoj stranci ponovo počeli otvoreno da govore i napadaju “svakog od nas”.

Ljudi u stranci, dodao je, počeli su posle dugo vremena da se bore i osetili su da ih neko pita za mišljenje.

Nisam siguran da ću se kandidovati za predsedničke izbore

Vučić je rekao da nije siguran da li će se ponovo kandidovati na predsedničkim izborima, ali da će lično učestvovati u kampanji u kojoj će se boriti da politika koju je Srpska napredna stranka vodila ima nastavljače koji će dovesti do rezultata 2025. godine koje su građanima obećali.

“Uopšte se ne femkam i ne foliram, zavisiće od toga ko će i kako da se kandiduje. Ne mislim da sam bogom dan, a ko zna šta će sve kriminalci do tada da preduzimaju i njihovi spoljni pomagači. Ko zna šta će drugi da preduzimaju, jer vidite koliko para ulažu u kampanju mržnje protiv mene”, rekao je Vučić upitan da li će se iduće godine ponovo kandidovati za predsednika.

Vučić je napomenuo i da neće želeti ni da ošteti stranku koju vodi i da će se upravljati istraživanja.

Upitan za sadašnja istraživanja javnog mnjenja rekao je da Srpska napredna stranka trenutno ima apsolutnu većinu i da im je “najveći protivnik” ĐB sa 4,5 posto, a da ostali stoje onako kako zaslužuju i kako ih narod vidi.

Na pitanje šta bi radio da je na mestu opozicije, Vučić je rekao da bi išao od sela do sela i grada do grada i borio se za glasove, kao što je to Srpska napredna stranka radila kada nije imala nijednu televiziju, nijedan medij, koliko oni sada imaju.

Povodom međustranačkog dijaloga i izbornih uslova rekao je da se zahtevi dela opozicije koji je za strano posredovanje svode na četiri ključne stvari, a to je da ime Aleksandra Vučića ne sme da bude na listama, da jedna od tajkunskih televizija dobije nacionalnu frekvenciju, da upravljaju RTS-om, i da ako mogu, rekao je, pobede, a da ne dobiju glasove naroda.

“Posao države je da radi u interesu naroda, a ne tajkuna”, ukazao je Vučić povodom zahteva za dodelu nacionalne frekvencije.

Kada su u pitanju stranke koje ne traže podršku spolja, rekao je da imaju racionalne zahteve, da su tražili da imaju uvid u birački spisak i da će im to biti omogućeno, da su tražili dogovor oko biračkih mesta i ravnopravno predstavljanje u kampanji koliko je to moguće.

Izvor: Tanjug/TV Prva

OSTAVITE ODGOVOR