Početna Aktuelno Počela izgradnja Fruškogorskog koridora

Počela izgradnja Fruškogorskog koridora

PODELI

Izgradnja Fruškogorskog koridora, brze saobraćajnice Ruma – Novi Sad u dužini od 47,7 kilometara, počela je jutros na Fruškoj gori u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
Radove je započela kineska kompanija CRBC.
“Samo brinem da li ćete kineska kompanija imati dovoljno radnika, pošto gradimo mnogo autoputeva i brzih saobraćajnica”, rekao je Vučić.

Vučić je upitao direktora kineske kompanije CRBC Džan Sjao Jena da li će imati dovoljno radnika za taj projekat, s obziorm da ta firma izvodi i radove na izgradnji autoputa Preljina – Požege.

Džan mu je odgovorio da će imati dovoljno radne snage za sve projekte koje ta kineska kompanija realizuje u Srbiji, kao i da će više angažovati i domaće podizvođače koji za to ispunjavaju uslove.

Dodao je da trenutno imaju 500 kineskih radnika na deonici Preljina – Požega i još 200 domacih. Vučić je istakao da će na Fruškogorskom koridoru biti izgrađen najduži tunel u Srbiji, Iriški venac od čak 3,5 kilometara.

Džan je dodao da su spremni i da CRBC može na Fruškogorskom koridoru odmah da započne sa izvođenjem i glavnih radova.

Grabimo u budućnost, radimo velike stvari

Predsednik je poručio da će Fruškogorski koridor, čija je izgradnja počela jutros umnogome olakšati transport kamiona u tom delu, kao i brži prevoz putnika, a to znači – lakši, lepši, bolji i udobniji život za gradajne.

“Ovime, kako je Miloš Crnjanski rekao, strmoglavo grabimo u budućnost. Radimo velike stvari za zemlju”, poručio je Vučić na Fruškoj gori.

Kako je rekao, novim koridorom biće spojena čitava Južna Bačka, sa srcem Sremskiog okruga, Mačvom.

“Bićete na koridoru koji vodi od Rumunije, ka Hrvatskoj, RS, BiH”, dodao je Vučić.

On je istakao da je vrednost projekta 606 miliona evra, ali da to država danas može i hoće da podnese.

“Reč je o skupom projektu, jer kad gradite mostove, tunele, a ovaj je jedan od najkomplikovanjih, nema malih cena, ničeg jeftinog. Ali, danas Srbija to može, hoće i mora da podnese, jer želimo da ostavimo generacijama koje dolaze ostavimo bolje puteve, sve što smo protraćili u prethodnih 20,30 godina”, rekao je Vučić.

 

 

 

Izvor: rtv, tanjug    Foto: J. Pap

OSTAVITE ODGOVOR