Početna Aktuelno Irena Vujović: IMPONUJE MI ČINjENICA DA ME PREDSEDNIK VUČIĆ VIDI KAO SPOSOBNU...

Irena Vujović: IMPONUJE MI ČINjENICA DA ME PREDSEDNIK VUČIĆ VIDI KAO SPOSOBNU ŽENU

PODELI

Cilj nam je da Srbija postane što bolji, uspešniji i ekološki zdraviji ambijent, a to je prepoznato i van granica naše zemlje, rekla je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, te je rekla da joj imponuje činjenica da je predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić vidi kao sposobnu ženu, te ističe da su joj pohvale u vezi sa dosadašnjim radom koje je dobila od njega od neprocenjivog značaja, ali i obavezujuće.

One me podstiču da se usavršavam na profesionalnom planu i da nastavim da radim vredno i odgovorno.

* Na mesto ministarke dolazite nakon što ste obavljali funkcije poslanice, pomoćnika gradonačelnika Beograda i predsednice opštine Savski venac. Te funkcije se znatno razlikuju, koliko vam je bilo teško da se prilagodite novim izazovima?

– Obavljanje prethodnih dužnosti nesumnjivo mi je pomoglo da se brzo prilagodim novom zaduženju. Tako da u radu ministarstva neće biti praznog hoda. Naprotiv, paralelno sa praćenjem projekata koji su u toku pripremamo i nove. Odlučnost predsednika Vučića i premijerke Ane Brnabić da Srbija postane što bolji, uspešniji i ekološki zdraviji ambijent za razvoj društva i ekonomije, prepoznata je i van granica naše zemlje. Zato nije izostala velika zainteresovanost EU da nam pomogne na putu dostizanja zahtevnih evropskih standarda u oblasti zaštite životne sredine.

* Da li razmišljate sada da počnete da vozite električni automobil?

– U bliskoj budućnosti svakako ću se opredeliti za takav automobil jer Srbija na svom evropskom putu mora da prati određene standarde. I budžetom našeg ministarstva za 2021. opredeljena su sredstva za subvencije pri kupovini električnih i hibridnih vozila za fizička i pravna lica, a radi se i na razvoju mreže elektropunjača na auto-putevima u Srbiji.

* Šta ste prvo uradili kada se preuzeli kabinet?

– Uveli smo efikasniji sistem rada i uspostavili komunikaciju sa predstavnicima lokalnih samouprava kako bismo prikupili što adekvatnije podatke o ekološkim problemima u lokalnim sredinama. Tako je već sada, primera radi, deponija Stanjevine, koja je bila gorući problem u tom kraju, po hitnom postupku zatvorena. Sledeći korak je izgradnja transfer stanice u Novoj Varoši, kao i proširenje kapaciteta regionalne deponije Duboko u Užicu.

Izvor: Kurir

OSTAVITE ODGOVOR