Početna Aktuelno AMBASADOR ISLAMSKE REPUBLIKE IRAN POSETO NOVI SAD

AMBASADOR ISLAMSKE REPUBLIKE IRAN POSETO NOVI SAD

PODELI

Gradonačelnik Miloš Vučević sastao se sa ambasadorom Islamske Republike Iran Nj. E. Rašidom Hasanom Pur Baeijem koji je u prvoj kurtoaznoj poseti Novom Sadu, nakon što je imenovan za ambasadora u maju ove godine.

Tom prilikom gradonačelnik mu je poželeo srdačnu dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo zbog dosadašnje dobre saradnje Grada i Ambasade. Zvaničnici su se složili da je ona bila najizraženija na polju kulture i ocenili da je iranska kultura zastupljena u Novom Sadu kroz manifestacije i festivale koje organizuju kulturni centri Novog Sada i Irana. Amabasador je čestitao gradonačelniku što je treći put izabran na tu funkciju, jer to, kako je ocenio, govori u prilog dobrim rezultatima njegovog rada.

Gradonačelnik i ambasador ocenili su da su prevazilaženje krize izazvane pandemijom i pravilan odgovor u zaštiti javnog zdravlja prioritetni zadaci svih država i gradova. To je, kako su rekli, neophodan uslov i za normalizaciju bilateralnih aktivnosti i međunarodne korespondencije.

Gradonačelnik Vučević je naglasio da su potencijali za zajedničke projekte u kulturi, obrazovanju, privredi, a posebno u turizmu, veliki, i izrazio nadu da će uskoro doći do stabilizacije stanja, te da će zajednički poduhvati moći da se realizuju u punom kapacitetu.

 

 

 

foto: J. Pap

OSTAVITE ODGOVOR