Početna Aktuelno Aleksandar Vučić: BEOGRAD NA VODI JE NAJVEĆE GRADILIŠTE JUGOISTOČNE EVROPE

Aleksandar Vučić: BEOGRAD NA VODI JE NAJVEĆE GRADILIŠTE JUGOISTOČNE EVROPE

PODELI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik kompanije “Eagle Hills” Muhamed Alabar obišli su završne radove na izgradnji objekta “Galerija Belgrade” u okviru projekta Beograd na vodi.

“Galerija Belgrade” biće najveća šoping, zabavna i gastronomska destinacija u regionu.

U pitanju je grandiozan tržni centar na samoj obali Save sa 300.000 kvadratnih metara ukupne površine 93.000 kvadrata prostora za izdavanje i 3.600 parking mesta.

U okviru objekta biće 50 restorana, kao i bioskop sa više od 1.700 mesta.

Obilazeći građevinu, predsednik Srbije je istakao da je gradilište Beograda na vodi najveće u ovom regionu, a da na njemu radi čak 2.850 ljudi.

Mnogi od njih su, kako je rekao, iz inostranstva, oko 200 je iz Turske, Indije, Filipina, iz drugih zemalja, jer u zemlji nema dovoljno varilaca, tesara, ni mnogih drugih zanatlija.

“Čak 2.850 radnika na jednom gradilištu, impozantno je. I sami vidite kako će za mesec dana da izgleda”, primetio je Vučić.

Kako je istakao ponosan je na to što projekat Beograd na vodi, koji je u početku imao podršku 29 odsto naših građana, sada podržava više od 70 odsto njih, kao i na to što Beograd postaje evropska i svetska metropola, koja će moći da generiše još veće prihode za Srbiju, da privlači sve veći broj turista.

“Kovid pravi probleme na globalnom nivou. Srbija je najbolja u Evropi po epidemiološkoj situaciji i nadam se da ćemo moći da taj visok nivo da zadržimo. Važno je da i svi, uz pomoć vakcina i lekova, prevaziđemo, da ljudi mogu opet da putuju i onda Beograd postaje jedna od najzanimljivijih destinacija”, rekao je Vučić.

I naši politički protivnici sada šetaju Beogradom na vodi

Vučić je izjavio da sada više od 70 odsto naših građana podržava projekat Beograd na vodi, dok je na početku u njega verovalo svega dvoje ili troje ljudi, među kojima je i on.

“Gledam kako sada i naši politički protivnici šetaju Beogradom na vodi”, rekao je Vučić.

Predsednik navodi da je ranije podrška tom projektu bila ispod 30 odsto, dok je sada ona viša od 70 odsto.

Vučić ističe da su 2013. krenuli u ostvarenje velikog sna i podsetio da je još Miloš Veliki pokušavao da spusti naše trgovce i zanatlije pored vode, ali da je to bilo teško pošto je naš narod uvek bežao u brda.

Predsednik naglašava da je mesto gde je sada Beograd na vodi bilo jedno od najružnijih u Beogradu i da je bilo potrebno pravno da se uklone čak 573 objekta.

“Sada imamo velelepni deo grada sa najlepšom promenadom, koja je lepša od one u Beču. Obećavam da ćete za pet godina uz prečistače vode i uz kanalizaciju Sava biti ovde providna kao što je i Dunav u Beču.

Naglasio je da sada cena kvadrata u Beogradu na vodi ide i do 10.000 evra, dok je pre bilo oko 1.000 evra.

Izvor: Tanjug/TV Pink

OSTAVITE ODGOVOR