Početna Aktuelno Jadranka Joksimović: NASLOVNA DANASA JE ŠIRENjE MRŽNjE I NASILjA

Jadranka Joksimović: NASLOVNA DANASA JE ŠIRENjE MRŽNjE I NASILjA

PODELI

Naslovna strana Danasa najdublji je ponor zloupotrebe slobode medija, širenje mrznje i ideja nasilja u javni prostor Srbije, ocenila je ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović.

“Toksičnost javnog govora i atmosfere linča poznat je manir nedemokratskih društvenih snaga, koje svakom građaninu Srbije šalju jasnu poruku, na meti su ne samo Vučić već i svi oni koji podržavaju SNS i Vučića”, istakla je Joksimović.

Joksimović ocenjuje i da se ovde više ne radi o slobodi medija, o čijem navodnom nedostatku u Srbiji EU lažno informišu i izveštavaju “upravo oni koji bi slobodu drugačijeg mišljenja, a očigledno i svaku drugu slobodu zabranili političkim neistomišljenicima”.

“Ovde se radi o nepatvorenoj mržnji koja sebi daje za pravo targetiranje ljudi i koja uvodi atmosferu linča. To se u evropskoj Srbiji neće tolerisati, i očekujem da nadležne institucije reaguju kao i osudu od strane medijskih udruženja”, poručila je Joksimović.

Prema njenim rečima, jasno je sada da svaka kritika o stanju slobode medija u Srbiji koja dođe od ovakvih promotera nasilja nema više nikakav kredibilitet.

Izvor: Tanjug

OSTAVITE ODGOVOR