Početna Aktuelno Miloš Vučević o SPENS-u: Nije postojala ideja o rušenju, nego o buđenju...

Miloš Vučević o SPENS-u: Nije postojala ideja o rušenju, nego o buđenju svesti Novosađana šta sa njim raditi

PODELI

U emisiji Grad i mi gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević govorio je o budućnosti novosadskog SPENS- a. Kako se od predloga za rušenje, stiglo do plana potpune rekonstrukcije objekta? Da li u gradskoj kasi ima novca za projekat koji bi verovatno koštao kao jedan novi most? Kada bi radovi mogli da poćnu, i kakvi su plan i dinamika izvođenja? Da li će iko odgovarati za to što SPENS danas zovu “hotel promaja”, što krov prokišnjava, a bazen curi?

Vučević se na početku razgovora prisetio Spensa kakvog se on seća iz mladosti.

“Spens je bio ogromna atrakcija za sve Novosađane, svi smo provodili vreme u njemu, tu smo se okupljali, družili. 1991 godine, kada se otvorio bazen to je baš bila velika stvar, a za Ledenu dvoranu sam posebno vezan”, naglasio je Vučević.

Gradonačelnik je posebno istakao da je stanje lokala je bolje nego što ljudi misle.

“Od 196 lokala 179 je izdato. Zakupnina ide na 88,5 posto. Veoma sam zadovoljan s obzirom na konkurenciju. Sporan je deo prvog i drugog sprata i tu i je jeste ideja da ponudimo nove sadržaje”, rekao je Vučević.

Na pitanje koliko smo daleko da Novi Sad bude centar nauke i pameti i kakvo je trenutno stanje Spensa, Vučević odgovara:

“Mnogo toga je urađeno na Spensu, pre svega na finansijskoj sanaciji Spensa. Dug je smanjen sa milijardu na 200 miliona dinara. Smanjen je broj zaposlenih za trećinu uz dobar socijalni program”, naglasio je Vučević.

Gradonačelnik Novog Sada naglašava da je Novi Sad spreman za investicioni ciklus.

“Nije bila ideja o rušenju Spensa, nego o buđenju svesti u gradu šta treba sa Spensom raditi. Imamo tri opcije za Spens. Da se ništa ne dešava, da ga rekonstruišemo ili da uradimo novi Spens. Svi su se uhvatili te ideje o rušenju, a je želim kompletnu rekonstrukciju”, rekao je Vučević.

OSTAVITE ODGOVOR