Početna Region LINTA POZVAO SRBE NA BORBU PROTIV LAŽI

LINTA POZVAO SRBE NA BORBU PROTIV LAŽI

PODELI

Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona povodom stogodišnjice od smrti Gavrila Principa pozvao je Srbiju i srpski narod da se intezivno bore protiv lažnih teorija da su Srbi krivi za izazivanje Prvog svetskog rata ali i za ratne sukobe 90-ih godina prošlog veka.

– Brojni dokazi jasno svedoče da Gavrilo Princip i Srbija nisu izazvali Prvi svetski rat koji se spremao godinama ranije, i koji je izbio nezavisno od atentata u Sarajevu. Takođe, srpski neprijatelji nastoje, po istoj matrici, da Srbiju i srpski narod označe kao krivca za ratne sukobe 90-godina prošlog veka na prostoru bivše Jugoslavije – istakao je Linta u svojoj izjavi.

“Važno je naglasiti da je Sarajevski atentat 1914. godine kada je Gavrilo Princip ubio austrijskog prestolonaslednika nikako ne može nazvati terorističkim činom, jer je u to vreme atentat bio legitiman i uobičajen način borbe ugnjetenih naroda protiv okupatora”, naveo je Linta.

– Srbija i srpski narod treba da se političkim, diplomatskim i medijskim putem bore protiv lažnih teza da su krivci za izazivanje Prvog svetskog rata, kao i ratnih sukoba krajem 20. veka u bivšoj Jugoslaviji – zaključuje se u saopštenju.
M.JANJIĆ

OSTAVITE ODGOVOR