Početna Politika Oni podržavaju Jankovića: Osnivač JUL-a, korumpirani sudija i kradljivac dramskih tekstova!

Oni podržavaju Jankovića: Osnivač JUL-a, korumpirani sudija i kradljivac dramskih tekstova!

PODELI

Predsednički kandidat Saša Janković slikao se pre nekoliko dana sa javnim ličnostima koji podržavaju njegovu kandidaturu, plasirajući fotografiju na društvene mreže uz potpis “Ljudi koje čekamo smo mi”.

Interesantno je društvo Janković odabrao, ili ono njega, svejedno, verovatno u duhu one “sličan se sličnom raduje”.

Između ostalih, na fotografiji je i Zoran Čičak, osnivač zloglasnog JUL-a, nekadašnji potrčko Mire Marković koji se od tog angažmana dobro finansijski ovajdio. Takođe, Čičak je upropastio strateški bitno preduzeće “Krušik akumulatori” koje više ne može da proizvodi baterije za MIG i preko dve godine je u blokadi, zbog čega su akcionari najavili tužbu protiv njega!

Ovo partnerstvo ne treba da čudi, imajući u vidu da je pre Petog oktobra Janković radio u saveznom ministarstvu baš na preporuku i uz zaštitu JUL-a!

Tu je i sudija Zoran Ivošević, čiji je sin prevario Hipo Alpe Adria banku za 7 miliona evra. Ivošević, nekadašnji sudija Vrhovnog suda, potegao je sve svoje veze, pa je sin osuđen na kaznu zatvora manju od minimalne propisane zakonom, a i to je “odradio” u kućnom pritvoru!

Na listi Jankovićevih fanova je i glumac Branko Cvejić, nekadašnji upravnik Jugoslovenskog dramskog pozorišta, za vreme čijeg mandata su pokrenute tri tužbe stranaca jer je Cvejić ukrao njihove tekstove i koristio ih za potrebe JDP. Takođe, interesantno je prijateljstvo zaštitnika građana i borca protiv diskriminacije Jankovića i Cvejića, koji se proslavio mobingom, gađanjem zaposlenih, šamaranjem i urlanjem.

 

OSTAVITE ODGOVOR