Početna Uncategorized Čeda slučajno priznao: muljao sam u Sablji!

Čeda slučajno priznao: muljao sam u Sablji!

PODELI

Predsednik Liberalno demokratske partije, Čedomir Jovanović, pokušao je danas nesuvislim saopštenjem da se odbrani od optužbi fudbalera Dragoljuba Jeremića kako je bio redovno viđen gost u Šilerovoj, dok je to zdanje bilo u posedu Zemunskog klana.

Nakon što je ovaj bivši prvotimac Partizana u ispovesti Kuriru otkrio da je Čedu redovno viđao u Legijinom i Šiptarevom društvu, LDP je to nazvala reketaškom i mafijaškom kampanjom.

Međutim, ono što bode oči u saopštenju jeste deo gde se navodi “da se Jeremićeva ispovest bitno razlikuje od izjave koju je dao tokom privođenja u “Sablji” kada nijednom rečenicom nije spomenuo Đinđića i Jovanovića, ali jeste detaljno svoje veze sa Zemunskim klanom”.

Kako i na osnovu čega je Čedomir Jovanović mogao imati uvid u policijske izveštaje tokom “Sablje”? Koja je ovlašćenja za to imao? Ko je prekršio pravila službe i načinio krivična dela, pa dozvolio Jovanoviću da on vidi i zna šta je Jeremić izjavio policiji? Hoće li Jovanović odgovarati zbog ove grube zloupotrebe?

Ovaj nehotični ispad Jovanovića svakako ide u prilog brojnih lica koja su svedočili da su, prvenstveno Jovanović i Beba Popović, iako nijedan ni drugi nisu imali zakonske ingerencije za to, tokom “Sablje” privodili kako im se prohte (uključujući i političke rivale – samo zato što su politički rivali), iznuđivali i podmetali unapred napisana priznanja u skladu s njihovim političkim ciljevima i kontrolisali policiju kao privatnu ili stranačku armiju.

Kao što se danas, gotovo petnaest godina kasnije, ponovo preispituju okolnosti i pozadina ubistva premijera Đinđića, tako je neophodno i preispitati sve okolnosti, mahinacije i zloupotrebe u “Sablji”, a naročito ulogu Čedomira Jovanovića i Bebe Popovića u istoj.

Neka nadležni organi istraže to gde su Čedine ruke prljave, a da li mu je savest čista neka odlučuje sudstvo, a ne on.

T. Lovreković

OSTAVITE ODGOVOR