Početna Politika Ko su Jeremićevi savetnici: “Muslimanski brat” ubica, uništitelj nacionalnih ekonomija i advokat...

Ko su Jeremićevi savetnici: “Muslimanski brat” ubica, uništitelj nacionalnih ekonomija i advokat nezavisnog Kosova!

PODELI

Čega se pametan stidi, time se Jeremić ponosi – Predsednički kandidat Vuk Jeremića, sa zadovoljstvom je i bez skrivanja na zvaničnoj prezentaciji njegove nevladine organizacije istakao spisak savetnika i njihove ušminkane biografije.

Na prvi pogled, reč je o ljudima visokog obrazovanja, ugleda u svetskim institucijama i međunarodnim krugovima – međutim, činjenice otkrivaju potpuno suprotnu sliku.

Diktator, ubica, Kondolizin “mali”

Tako Jeremiću savete na uvce, između ostalih, šapuće i Šaukat Aziz, bivši pakistanski premijer i predsednik zloglasne “Muslimanske braće” u toj državi. Aziz je “slavu” na planetarnom nivou stekao tako što je optužen za ubistvo jednog plemenskog vođe, ali i uvođenjem vanrednog stanja pred izbore u kojem je policija hapsila na stotine aktivista i tukla studente i advokate.

Aziz je inače bio miljenik zloglasne Kondolize Rajs, pa su i američki mediji konstatovali da je slučaj ubistva bio zataškan sve dok je trajao njihov “brak iz interesa”.

 

Kosovski advokat broj jedan

Ako kandidat za Andrićev venac negde zaluta u svojim političkim stavovima, nema razloga da brine – uvek se može osloniti na savete cenjenog Franka Fratinija, bivšeg ministra spoljnih poslova Italije.

Inače, ovaj prijatelj i saradnik Vuka Jeremića, poseban ugled uživa među Albancima u južnoj Srbiji, zbog svojih stavova dok je bio na funkciji, kada je redovno poručivao da “Italija snažno podržava nezavisno Kosovo” i da će se “boriti za ulazak Kosova u Evropsku uniju”.

Меcena terorista i ekonomski ubica

Tolerantni Jeremić brine o svemu: da se ostali radikalni islamisti ne bi osećali nedovoljno zastupljeno ili usamljeno u njegovom savetničkom timu, tu je i Šeik Muhadem Sabah Al-Salem Al-sabah, bivši zamenik premijera Kuvajta. Ovaj gospodin se u depašama Vikiliksa spominje kao direktna veza sa teroristima, a američka administracija više puta je bila kivna na svoje partnere u Kuvajtu zbog, čak ni puno prikrivenog finansiranja delovanja raznih islamskih terorističkih grupa.

Ako je jasno kakvim se društvom ovaj “zaštitnik srpskih interesa” okružio kada je u pitanju pogled na regionalnu i međunarodnu politiku, onda morate znati da nema razloga za brigu ni kada je ekonomija u pitanju. Ako Jeremiću predsedniku negde zaškripi, neka ne brine – tu je njegov omiljeni savetnik za to polje, neoliberalni guru Džefri Saks, koji je zbog svog pogubnog delovanja i uništavanja ekonomskih sistema brojnih država stekao nadimak “ekonomski ubica”. Valja spomenuti da Saksu ovo govorno područje nije strano, pošto je pre Jeremića, savetovao i Božidara Đelića. Koliko nam se isplatilo to savetovanje, osetimo i danas.

Crno na belo: Jeremić se na svom sajtu hvali timom savetnika

T. Lovreković