Početna Region Elezov “Projekat Pernar”: Preko guzice, u srpske medije, pa u novu Jugoslaviju!

Elezov “Projekat Pernar”: Preko guzice, u srpske medije, pa u novu Jugoslaviju!

PODELI

Sektaška veza – Izlazak “zgroženog” Ivana Pernara iz rimokatoličke crkve obična je predstava, stvorena uspomoć medijskih spin majstora, sa ciljem daljeg dodvoravanja ovog kontroverznog političara Srbima. Ovaj radikalni potez tendenciozno je planiran neposredno pre 7. januara, kako bi palio badnjak sa predstavnicima SPC i na taj način pokazao da nam je “prijatelj”.

Pernar nije mogao izaći iz verske zajednice, čiji ni nije bio član – on je naime dugogodišnji član radikalnih adventističkih struktura, popularnih “subotara”, a pre angažmana u “Živom zidu” upadao je čak na verske tribine u Zagrebu, vređao sveštenike i širio ovu opasnu, sektašku demagogiju. O ovome su pisali i pojedini radikalni hrvatski portali, upozoravajući na “štetnost njegovog delovanja” i “rane radove”.

 

Vanja Elez – autor projekta “Pernar, srpski prijatelj”

Na promociji Pernara kako u Srbiji, tako i pogotovo u Republici Srpskoj, posebno je angažovan Vanja Elez, ime iz senke poznato po izuzetnom uticaju u određenom broju medija. Pernara i Eleza veže sektaška pripadnost, pa s toga ne treba čuditi da je Elez hrvatskog političara uzeo “pod zaštitu” i da punom parom radi na njegovoj promociji u srpskim državama sa obe strane Drine, lobirajući pritom za njega na svakom koraku.

Iste godine kada je Pernar zvanično ušao u politiku, Elez je, lažno se predstavljajući kao doktor medicine u Sarajevu održao predavanje gde je iznosio radikalne subotarske stavove. 

Elez se svojski trudi da biografiju prvog i glavnog promotera “neojugoslovenstva” opere do maksimuma i da veštim i perfidno planiranim trikovima predstavi Pernara kao prijatelja Srba. Tako je, recimo, koristeći veze i poznanstva, Pernarevu izjavu kako je “velikosrpska politika kriva za Oluju”, vešto predstavio kao njegovu osudu hrvatskih zločina i dokaz njegove hrabrosti i ispravnosti.

Vanja Elez i Pernar – saborci u sekti, prijatelji u politici, partneri u postelji

 

Ako uzmemo u obzir i svedočenje novinara “Kurira” koji je imao dodir sa Pernarom tokom njegove posete Beogradu, čini se da Eleza i člana Sabora ne veže samo sektaška pripadnost, već i nešto više…

Zvali novinara u trojku

– Bio je to jedan prijatan razgovor, uz piće.. Pernar je zaista opušten i šarmantan lik, potpuno je drugačiji od uštogljenih i mračnih, standardnih pojava političara. To sam naglas i spomenuo tokom tog razgovora, udelivši mu par komplimenata generalno za nastup, što je očigledno pogrešno protumačeno – priča za “Pobedu” kolega iz ovog dnevnog lista, koji je iz razumljivih razloga želeo da ostane anoniman.

-On je, to, međutim očigledno pogrešno protumačio, pa mi je, uz ruku na butini, predložio da sa njim i Elezom, kojeg znam od ranije, nastavim druženje u opuštenijoj varijanti. Zbunio sam se, zaćutao za sekund, sklonio mu ruku i ljubazno objasnio da “ne volim takvu vrstu druženja”, na šta je on poručio da “ćemo uživati” i “da je najlepše opustiti se u troje” – tvrdi naš kolega, koji je potom napustio zajednički sto, zatečen onim što mu je ponuđeno.

Očigledna je, dakle, Elezova tendencija, da Pernara, preko guzice, podmetne Srbima, da bi nam tako u subotarskom duhu podmetnuo i novu Jugoslaviju.

Upućeni kažu da, imajući u vidu ideologiju koju i Elez i Pernar svesrdno zastupaju, maskirajući je u drugu, u trenucima “opuštanja” koje je kolega odbio, za muzičku pozadinu preferiraju Peđu D Boja.

Dragan Isailović