Početna Politika MACA POJELA JEZIK: Fajgelj “diskrecija” odbio da odgovori zašto je bio naprednjački...

MACA POJELA JEZIK: Fajgelj “diskrecija” odbio da odgovori zašto je bio naprednjački i američki miljenik!

PODELI

MACA POJELA JEZIK: Fajgelj “diskrecija” odbio da odgovori zašto je bio naprednjački i američki miljenik!

 

Samoproklamovani “disident” Andrej Fajgelj, koji je hapšen zbog narušavanja uobičajenih sloboda kao što su poziv na ubistvo ili ustanak, odbio je da odgovori na pitanja Pobede.info, uputivši nas indirektno na predsednika Narodnog slobodarskog pokreta Miroslava Parovića, sa kojim mesecima nije u dobrim odnosima i kojeg je nekoliko puta oštro javno prozvao.

 

Inače poznat kao pobornik pluralizma, Fajgelj je više puta prozivao ovu vlast za diktaturu i cenzorstvo, ali je ovoga puta, nakon što je video pitanja redakcije Pobede, odlučio da uradi nešto nesvakidašnje i cenzuriše samog sebe!

 

Fajgelju očigledno smeta da u jeku predizborne kampanje na površinu ispliva nekoliko činjenica: prvo, da je kao zakleti protivnik naprednjaka, godinama tesno sarađivao sa SNS i bio direktor po izboru i volji SNS, a da je “opozicionar” postao tek kada mu je sujeta povređena time što je bilo izvesno da će to direktorsko mesto izgubiti; da je u vreme svog direktorovanja naširoko trubio o “radnoj etici” i “žutim lopovima”, a za to vreme uzimao nekoliko hiljada mesečno ispod žita i time počinio korupciju, što je u svojoj knjizi i priznao; kao i da je, danas zakleti antiAmerikanac, godinama bio jedan od najdražih i najcenjenih gostiju u američkoj ambasadi.

 

Evo pitanja koja Fajgelju očigledno nisu bila po volji:

– Ne smatrate li ironičnom činjenicu da ste karijeru gradili na priči o radnoj etici, a onda na prvoj javnoj funkciji kao uslov za njeno obavljanje postavili to da budete korumpirani na mesečnom nivou?

 

– Da je hipotetički Andrej Fajgelj ministar policije, šta bi radio sa Andrejom Fajgeljom, građaninom koji u kameru preti ubistvom ili poziva na ustanak?

 

– Kako to da SNS niste kritikovali dok ste bili direktor javnog preduzeća u Novom Sadu tri godine – da li ste shvatili da ne valjaju tek kada vam je sujeta povređena?

– Danas ste kritičar američke politike na Balkanu i NATO pakta. Malo je, međutim, poznato da ste do jednog momenta, godinama unazad, bili najomiljeniji gost u američkoj ambasadi i imali veoma blizak odnos sa njima. Šta se tada događalo, a šta se događa sada? Kome da verujemo, Fajgelju Amerikancu ili Fajgelju antiAmerikancu?

Posebno je interesantno da se Fajgelj pre nekoliko dana žalio kako ga mediji izbegavaju i kako nigde nema prostor da iznese svoje stavove. Izgleda da je ovaj borac protiv cenzure, alfa cenzor u najavi, uz devizu: “Možete me pitati bilo šta, sve dok mi se  ta pitanja sviđaju i dižu moj hiper-ego”.

T. Lovreković

OSTAVITE ODGOVOR