Početna Aktuelno VREME JE ZA MEĐUNARODNI SAJAM LOVA I RIBOLOVA I SAJAM EKOLOGIJE

VREME JE ZA MEĐUNARODNI SAJAM LOVA I RIBOLOVA I SAJAM EKOLOGIJE

PODELI

Septembarske priredbe na Novosadskom sajmu i dalje su u punom jeku. Početak jeseni pod kupolama kuće Novosadskog sajma obiluje bogatim sadržajima, a manifestacije koje će okupirati pažnju svih ljubitelja prirode i zdravog načina života su u programu sajamskog kalendara.

U periodu od 28. septembra do 2. oktobra, održaće se 54. po redu Međunarodni sajam lova i ribolova i Sajam ekologije.

Tokom pet sajamskih dana grad Novi Sad će biti domaćin velikom broju izlagača koji će predstaviti najnovije svetske ponude, trendove i inovacije u svetu lova, ribolova i ekologije.

Po starom dobrom običaju i ove godine nije izostala podrška republičkih, pokrajinskih i gradskih institucija, potom javnih preduzeća, saveza, udruženja, kompanija i firmi koje su prepoznale važnost ulaganja u prirodu i njenu zaštitu.

Povodom predstojećih sajamskih manifestacija kontaktirali smo za komentar predsednika Nadzornog odbora Novosadskog sajma, gospodina Dejana Šijaka, koji je za portal Pobeda – info izjavio:

„Novosadski sajam godinama dokazuje da je veliko ime i institucija po broju sajamskih dana koji su iza nas, a i po najavi budućih dešavanja. Mesec septembar je u kalendaru sajamskih manifestacija obilovao priredbama i bogatim sadržajem. Bili smo domaćini velikom broju izlagača i posetilaca, u istom ritmu nastavljamo, pred nama je 54. po redu Međunarodni sajam lova i ribolova i Sajam ekologije. Te dve sajamske manifestacije su dobro poznate za sve ljubitelje prirode i životne sredine. Njihov doprinos regionalnoj saradnji je nemerljiv, u prilog tome nam govori podatak da će ove godine na Novosadskom sajmu nastupiti 100 izlagača iz Srbije i regiona.  Učešće su najavili izlagači ih Mađarske, Bosne i Hercegovine i Austrije. Na izložbenoj manifestaciji predstaviće se novi ekološki standardi u očuvanju životne sredine. Na programu su brojne edukativne radionice i predavanja, a što se tiče lova i ribolova, ljubiteljima ove sportske discipline priređen je bogat program i najnoviji trendovi, koja će ispuniti sva njihova očekivanja. Bezbroj je razloga da posetite sajamske manifestacije, a jedan od njih je svakako Poklon igra sa vrednim nagradama za sve posetioce sa kupljenim ulaznicama.  U ime Novosadskog sajma pozivam Vas da posetite naše hale i kvalitetno provedete vreme u razgledanju i dobroj atmosferi. Dobro došli“ – istakao je Dejan Šijak.

Republika Srbija ima dugu i bogatu lovnu tradiciju, te će u toku samog programa u danima dešavanja biti priređena „Izložba lovne faune Republike Srbije“ u hali Master. Prikazaće se najvredniji trofeji autohtonih vrsta krupne divljači iz Srbije, trofeji predatora i trofeji krupnih zveri.

Dalji tok programa upriličiće izložba fotografija pasa mešanaca pod nazivom „DNK refleksija“, potom konjički turnir u preponskom jahanju od 30. septembra do 2. oktobra na Manježu. Lovački savez Vojvodine organizuje kuvanje lovačkog paprikaša, takmičenje će se održati prvog dana vikenda, 1. oktobra sa početkom u 12 časova. Kako tradicija nalaže u programu je  i pregršt drugih zabavnih dešavanja.

Fokus ovogodišnjeg Sajma ekologije je podizanje svesti o primarnoj selekciji otpada. U planu je postavljanje Reciklažnog ostrva u krugu Novosadskog sajma na kojem će građani i posetioci moći da odlažu otpad.

Sajam je prilika da se lovci i ribolovci pripreme za predstojeću lovnu sezonu novom opremom i lovačkim naoružanjem koje će biti u prodaji sa sajamskim popustom.

Za posetioce sa kupljenim ulaznicama Novosadski sajam je u saradnji sa izlagačima organizovao Poklon-igru. Među darodavcima su: Capriolo Hunting, DDA Canono, Peloponez lovačka oprema, TopGun Požarevac, Snajper i Stepski Soko lovačka municija. Potrebno je da na poleđini kupljene ulaznice čitko ispišete lične podatke, a potom ubacite u kutiju koja će biti javno izložena. Kuponi sa srećnim dobitnicima biće izvučeni poslednjeg dana sajma, 2. oktobra, u 16 časova.

Tokom trajanja manifestacija radno vreme Novosadskog sajma je od 10 do 19 časova. Cena pojedinačne karte je 350 dinara, a ulaznice za kolektivne posete, penzionere kao i za decu od 7 do 12 godina koštaju 300 dinara.

Pozivamo Vas da posetite otvoreni i zatvoreni prostor Novosadskog sajma od 28. septembra do 2. oktobra i uživate u bogatom sadržaju koji su pripremili organizatori u okviru međunarodne sajamske manifestacije lova, ribolova i ekologije.

 

Pobeda – info