Početna Aktuelno Vladimir Putin: Imamo bolje oružje od NATO-a i spremni smo da ga...

Vladimir Putin: Imamo bolje oružje od NATO-a i spremni smo da ga upotrebimo. Ne blefiram

PODELI

Ruski predsednik Vladimir Putin je potpisao ukaz o delimičnoj mobilizaciji u Ruskoj Federaciji. Poručuje da Rusija poseduje oružje modernije od onog koje ima NATO i da neće oklevati da ga upotrebi ako joj teritorija bude ugrožena.

Vladimir Putin je u svom obraćanju naciji poručio da Zapad želi da uništi Rusiju, ali da Rusija ima modernije oružje od onog koje poseduje NATO. “Imamo oružje modernije od onog koje ima NATO i nećemo oklevati da ga upotrebimo ako naša teritorija bude ugrožena. Ne blefiram”, rekao je Putin.

Ruski predsednik je potpisao ukaz o delimičnoj mobilizaciji i to onih koji su prošli vojnu obuku i čije su specijalnosti trenutno potrebne. Pravno će se regulisati status volontera na frontu, najavio je Putin.

Ponovio je da je cilj Moskve oslobađanje Donbasa, kao i da je specijalna operacija bila neophodna “radi borbe protiv nacizma u Ukrajini”.

Nakon Vladimira Putina, ruskoj javnosti obratio se i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu. Rekao je da se delimična mobilizacija, koju je najavio predsednik Putin, odnosi na osobe koje imaju vojno iskustvo i najavio da će biti pozvano 300.000 rezervista.

Prema njegovim rečima ruskog ministra Sergeja Šojgua, Rusija ima ogromne mobilizacione resurse – 25 miliona ljudi.

“Tokom delimične mobilizacije biće pozvano 300.000 rezervista”, rekao je Šojgu.

 

 

 

ИЗВОР: REUTERS