Početna Aktuelno Ana Brnabić: SRBIJA SAMO ŽELI STABILNOST

Ana Brnabić: SRBIJA SAMO ŽELI STABILNOST

PODELI

Predsednica Vlade Republike Ana Brnabić istakla je za ”Novo jutro” na televiziji Pink da se u Beču 2016. godine, na jednom forumu, videla sa Vukom Jeremićem, koji ju je tada zamolio da predsednika Srbije, tadašnjeg predsednika Vlade, upita da i on bude deo iste, za šta sada govori da je notorna laž.

I Vuk i ja znamo da je to istina. Ne mogu da verujem da jedan čovek tako laže naciju. Vuk je jedan od mnogih koji je sa mnom pričao, ja to znam, nije mi neko drugi rekao. Ja sam to veče Vučiću poslala poruku, rekla je Brnabić.

Brnabić je spomenula da je to znala i cela Vlada Srbije. Predsednik je o tome pričao i na sednicama i u skupštini, 2016 godine, objasnila je Brnabić, govoreći o brojnim dokazima da je Jeremić upitao za poziciju u Vladi.

Nepobitno smo utvrdili da smo tada bili zajedno. To je bilo uveče, a ja sam tada kao ministar informisala predsednika Vlade, odnosno Vučića. To je bila noć na deseti i jedanaesti novembar. Tada je rekao i da podržava politiku Aleksandra Vučića, rekla je Brnabić.

“Kada govorimo o tajkunskim medijima i opoziciji, uvek se radi o interesima, ali nikada o Srbiji”, dodala je Brnabić.

“Imamo decembar 2016. godine, i avgust 2022… Vučić se nije promenio. Njegovi principi iz 2016. godine se ni malo nisu promenili. Obraz je bitan. Ako ne radite dobro u intersu Srbije, onda ne možete biti gde ste sada. Kakve god laži bile upućene na račun njegove porodice i politike, on je iste izdržao. Moral i obraz su u politici važni. Vi kada pogledate politiku opozicije, u odnosu na sankcije prema Rusiji, Jeremić je rekao da će Vučić nakon izbora da uvede sankcije, a onda je posle izbora kritikovao Vučića jer nije uveo sankcije”, rekla je Brnabić.

Sve postaje besmisleno i toliko skaradno, gde vi osim da citirate te ljude, i pokazujete njihov besmisao i licemerje, vi ne možete ništa drugo da kažete. rekla je Brnabić.

Trajković izađe i kaže da je rusko dete, a onda kaže da je doveden od strane Zapadnih sila. Jedini veći šou od Rade Trajković su mediji koji je pozivaju. Zašto je ne pitaju “čekajte, vi ste pre dve nedelje rekli da je on doveden od strane Zapada?”. Poenta je da se nastavi da se laže, kako bi se napravio prostor za lažne vesti i plasiranje polu informacija. To je idealna prilika za destabilizaciju Srbije, rekla je Brnabić.

Brnabić je spomenula da je tajkunski dnevni list Danas napisao da EPS sprema restrikcije, a dan nakon toga, predsednik Srbije Alekdandar Vučić izađe i kaže da neće biti restrikcija, već da ćemo mi građane dodatno stimulisati, i nagraditi ako štede, nakon čega su isti mediji “promenili ploču”.

“A onda izađu i kažu kako svi imaju plan restrikcije, samo mi nemamo”, rekla je Brnabić.

Brnabić ističe da je Vučić jedini čovek u ovoj zemlji koji kaže da ima važnijih stvari i većih izazova za Srbiju i pred Srbijom, od Evro Prajda.

On neće da govori o tome, a optužuju ga da on sve organizuje kako bi skretao teme, dodala je Brnabić.

Govoreći o situaciji na KiM, Brnabić ističe da je činjenica da Aljbin Kurti želi nestabilnost, dok Srbija želi samo stabilnost.

Postignut je usmeni dogovor koji se tiče ličnih karata, koje obezbeđuju poziciju Srbije na KiM, a neki i dalje pokušavaju da to opovrgnu, a jasno je dato da to nije priznanje, rekla je Brnabić.

Vuk Jeremić, Borko Stefanović i Boris Tadić, krivi su za dogovor iz 2011. godine, a ne Vučić, rekla je Brnabić.

Danas Albanci inistiraju na sporazumu iz 2011, pa je Vučić morao da izvlači kestenje iz vatre. Vučić je ponovo KiM stavio na agendu navećih sila. Albanci ne žele da primene Briselski sporazum, a to najbolje govori za koga je koji važniji, navodi Brnabić.

Izvor: TV Pink