Početna Aktuelno Novi Sad: VIKEND NA SLANOJ BARI U ZNAKU ŠESTOG PO REDU FESTIVALA...

Novi Sad: VIKEND NA SLANOJ BARI U ZNAKU ŠESTOG PO REDU FESTIVALA „TEATAR NA DAR“

PODELI

Jedinstveni festival u gradu Novom Sadu koji je posvećen deci, održaće se danas i sutra u kulturnoj stanici „Barka“ na Slanoj bari (Čenejska 54).

U pitanju je šesti po redu festival kratkih pozorišnih formi za decu „Teatar na dar“, u organizaciji uruženja „Novosadski kutak“ i MZ Slana bara.

Iz godine u godinu festival se realizuje uz podršku grada Novog Sada i velikog broja prijatelja. Tokom dva dana trajanja festivala, mali ljubitelji pozorišta – mališani sa Slane bare, Klise, Vidovdanskog naselja i iz svih drugih delova prestonice kulture, dobrodošli su da posete novi kulturni kutak „Barka“ i da se kroz pozorišne predstave, kreativne radionice i druženja upoznaju sa umetnošću i kulturom, kao i da razviju ljubav prema istoj.

Organizatori su prepremili bogat sadržan za decu, čime su se pozicionirali na kulturnoj sceni grada.

Za subotu, 14. maja od 11 časova do 13 časova, planirana je promocija manifestacije „Teatar na dar“ i druženje sa pesnikinjom Tatjanom Pupovac, uz brojne dečije radionice.

U nedelju, 15. maja, sa početkom od 16 časova na programu je otvaranje festivala i nastup pozorišnih trupa: Pozorište iz kofera; Upalimo reflektore; Pozorište iz ranca; Pozorište Teatrilo; Studio Željko Veseljko i Nadatheatre. U programu festivala biće izvedene pozorišne predstave; „Priča sa malog salaša“, „Mala princeza“, „Patkica Žutkica“, „Gde je taj zec“; „Jova Zmaj dolazi na čaj“,  „Bajka o suncu“.

Ove godine specijalni gost festivala je Branko Kockica, junak detinjstva u odrastanju svakog deteta, a pored njega decu će zabavljati maskota festivala i Vila Četkica, Haos animatori kao i animatorski duo BLU BLU. Bezbroj je razloga da sa svojom decom posetite Slanu baru 14. i 15. maja i da zajedno uživate u šestom po redu „Teatru na dar“ festivalu koji je već prerastao u tradiciju Slanobaraca.

Ulaz je besplatan.

 

Pobeda – info