Početna Aktuelno Siniša Mali: JOŠ 10 DANA PRIJAVE ZA SUBVENCIJE ZA FISKALNU KASU

Siniša Mali: JOŠ 10 DANA PRIJAVE ZA SUBVENCIJE ZA FISKALNU KASU

PODELI

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali pozvao je obveznike da se u narednih 10 dana prijave za subvencije za uvođenje novih fiskalnih kasa, s obzirom da rok za prijavu ističe 31. januara, a oni koji su ih nabavili da ne čekaju sa njihovim instaliranjem.

Mali, koji je prisustvovao predstavljanju novih fiskalnih uređaja koji su dostupni na tržištu za prelazak na novi model e-fiskalizacije, rekao je da je imao konstruktivan sastanak sa proizvođačima fiskalnih uređaja i softvera za njih.

“Izuzetno sam zadovoljan sa čime su naša pamet i industrija izašli, imamo 109 softverskih i hardverskih rešenja”, rekao je Mali.

Takođe, pozvao je obveznike da se prijave što pre, jer je svega 10 dana ostalo do isteka roka za subvencije od 100 evra za fiskalnu kasu i 100 evra za svako prodajno mesto.

“Sada ima 104.000 prijavljenih obveznika, isplaćeno je 84.000 subvencija. Još 10 dana je ostalo do isteka roka za prijavljivanje za tu vrstu pomoći, nećemo ga produžavati”, istakao je Mali.

Podsetio je takođe da je kraj aprila krajnji rok za fiskalizaciju i obratio se i onima koji su već nabavili nove uređaje.

“Veliki broj je kupio nove uređaje, a nisu ih priključili. Molim vas da to uredite što pre, jer ovi ljudi neće imati dovoljno ekipa da to u roku stave u funkciju i priključe do kraja aprila”, upozorio je Mali.

Podsetio je da su koristi od fiskalizacije velike, zato što nova tehnološka rešenja omogućavaju efikasniju borbu protiv sive ekonomije i nelojalne konkurencije.

Biće organizovana nova nagradna igra sa fiskalnim računima

Mali je najavio novu nagradnu igru sa fiskalnim računima za potrošače koja će biti organizovana ovog puta na nov način.

“Ono sa čime ćemo sigurno ići je nagradna igra do kraja godine u digitalnom formatu, kako bismo opet promovisali fiskalne račune, ali ne više ove papirne, nego kada ih skenirate QR kodom, da na drugačiji način se bavimo prometom i računima”, rekao je Mali.

Mali je dodao da je novi sistem fiskalizacije šansa da se svi edukuju i da se fiskalni obveznici i kupci zajedno bore protiv sive ekonomije i nelojalne konkurencije kao i da se dodatno razvije svest o značaju fiskalizacije.

Izvor: Tanjug

OSTAVITE ODGOVOR