Početna Aktuelno Đokoviću ponovo odbijena viza – sprema se žalba!

Đokoviću ponovo odbijena viza – sprema se žalba!

PODELI

Ministar za imigraciju Aleks Houk iskoristio je svoju ličnu moć da poništi vizu Novaku Đokoviću, dok se njegovi advokati spremaju da odmah podnesu sudsku zabranu protiv te odluke, prenosi Ejdž.
Ako Đoković odluku ne ospori pred sudom, Đoković će odmah biti deportovan iz zemlje.

Danas sam iskoristio svoje ovlašćenje prema članu 133C(3) Zakona o migracijama da poništim vizu koju je imao gospodin Novak Đoković zbog zaštite zdravlja i poštovanja zakona i na osnovu toga da je to bilo u javnom interesu, naveo je australijski ministar za Aleks Hok u saopštenju.

Ova odluka je, kako je istakao, usledila nakon naloga Federalnog okružnog i porodičnog suda od 10. januara 2022. godine, kojim je poništena prethodna odluka o poništenju iz proceduralnih razloga.

“Prilikom donošenja ove odluke, pažljivo sam razmotrio informacije koje su mi dali Ministarstvo unutrašnjih poslova, australijske granične snage i gospodin Đoković”, naglasio je Hok.

Poručio je da je vlada premijera Skota Morisona čvrsto posvećena zaštiti granica Australije, posebno u vezi sa pandemijom kovid-19.
Đokoviću, prema članu 133C(3) Zakona o migracijama, preti i zabrana izdavanja vize za Australiju u naredne tri godine.

Procene se da će sve morati da bude završeno u narednih 72 sata, jer Australijan open počinje u ponedeljak.

Đokoviću je poništena viza po dolasku u Australiju, nakon čega je proveo je šest dana u imigracionom pritvoru, da bi Federalni sud u Melburnu prihvatio njegovu žalbu i poništio tu odluku.

List navodi i da će Đokovićev advokatski tim u slučaju odluke o deportaciji odmah uložiti žalbu.

Prema jednom onlajn istraživanju medijske grupe Njuz Korp, 83 odsto Australijanaca podržalo bi odluku vlade o deportaciji Đokovića, prenosi Rojters.

Ministar finansija Sajmon Birmingen je jutros za Kanal 9 ponovio da je odluka u rukama ministra Aleka Hoka, ali da je politika vlade “kristalno jasna” a to je da “pravila važe za sve”.

Istovremeno Komitet za Melburn, koji okuplja biznismene i umetnike, saopštava da je reputacija grada kao domaćina velikih manifestacija, narušena sporom oko Đokovića.

 

 

 

Извор: танјуг

OSTAVITE ODGOVOR