Početna Aktuelno PREDSEDNIK VUČIĆ PRIMIO U OPROŠTAJNU POSETU AMBASADORA ARAPSKE REPUBLIKE EGIPAT

PREDSEDNIK VUČIĆ PRIMIO U OPROŠTAJNU POSETU AMBASADORA ARAPSKE REPUBLIKE EGIPAT

PODELI

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Arapske Republike Egipat Amra Alguvejlija i zahvalio mu za neizmeran doprinos unapređenju bilateralnih odnosa i saradnje u različitim oblastima.

Dvojica sagovornika su istakli potrebu za oživljavanjem rada Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju, kao i za zaključivanjem niza sporazuma iz sfere privrede, poput sporazu

Vučić je izrazio zadovoljstvo što je Egipat u Srbiji predstavljao diplomata sa velikim iskustvom i mnoštvom ideja, što se odrazilo na veću bliskost dveju zemalja.ma o slobodnoj trgovini, koji bi stvorili pravnu osnovu za jačanje saradnje. S tim u vezi su konstatovali da najveće mogućnosti postoje u oblasti poljoprivrede, turizma i zdravstva, mašinske industrije, građevine i drugih. Predsednik Srbije je čestitao rukovodstvu i narodu Egipta na ostvarenim velikim razvojnim projektima.

Vučić je izrazio zahvalnost ambasadoru Alguvejliju što je veliku pažnju posvetio intenziviranju kulturne saradnje.

Vučić je izrazio nadu da će u bliskoj budućnosti imati čast da ugosti predsednika El Sisija i uputio mu pozdrave, zahvalivši u isto vreme na razumevanju koje Egipat pokazuje za pozicije Srbije kad je reč o pitanju Kosova i Metohije.

Vučić je ambasadoru Alguvejli poželeo mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti koju preuzima u Komisiji Afričke unije. Ambasador Alguvejli je rekao da nosi najlepše uspomene iz Srbije i posebno zahvalio predsedniku Vučiću što je pokazao želju da razvija prijateljske odnose sa zemljama muslimanskog sveta.

Izvor: Tanjug

OSTAVITE ODGOVOR