Početna Aktuelno I dalje veliki broj novozaraženih, vakcinacija put za smanjenje pritiska na zdravstveni...

I dalje veliki broj novozaraženih, vakcinacija put za smanjenje pritiska na zdravstveni sistem

PODELI

U Srbiji je od početka pandemije registrovano 1.017.798 slučajeva zaraze koronavirusom, od testoranih 5.898.089 uzoraka. Od posledica kovida 19 preminulo je 8.841 osoba, a procenat smrtnosti iznosi 0,87 odsto. Na lečenju je 6.591 pacijent, a na respiritorima je 269 osoba, navodi se na sajtu covid19.rs.
Prema poslednjim informacijama,od posledica infekcije koronavirusom u Srbiji su preminule 53 osobe. Koronavirus je potvrđen kod još 6.930 ljudi, od 23.660 testiranih uzoraka.
Poslednjih dana iz kovid bolnica poručuju da je manji broj prijema nego otpusta pacijenata ili je taj broj izjednačen. Ipak, iz Kliničko-bolničkog centra Zvezdara upozoravaju – kapaciteti su popunjeni, hospitalizovana su 402 pacijenata.

Direktor Kliničko-bolničkog centra Zvezdara Petar Svorcan kaže za RTS da su u toj bolnici smeštene i porodice, majka, sin i snaja koji su 1975. godište.

“Situacija je dosta teška, onoliko pacijenata koliko otpustimo toliko i primimo. Mi smo 19. septembra ušli u kovid sistem i kroz našu bolnicu je do sada prošlo preko 1.000 pacijenata”, ističe Svorcan.

Iako se broj novozaraženih dnevno smanjuje, u kovid bolnicama Zdravstvenog centra u Vranju i dalje je veći broj prijema nego otpusta. Dr Slađan Stanković rekao je za RTS da je vanredna i teška epidemijska situacija u većem delu Pčinjskog okruga.

 

 

 

Izvor: rts, rtv

OSTAVITE ODGOVOR