Početna Aktuelno Nova kolumna Tome Lovrekovića: POD LUPOM!

Nova kolumna Tome Lovrekovića: POD LUPOM!

PODELI

Velike muke ovih dana ima Dragan Đilas. Dok razmišlja koga još od ološa, probisveta i prevaranata da doda na platni spisak, što i nije neka muka jer ih je dosta preteklo iz dvanaestogodišnjeg mraka, ima daleko veću dilemu.

Vidite, Dragan Đilas bi voleo da se kandiduje na izborima i da na njima pobedi. To bi svakako voleli i svi oni centri moći kojima smeta jaka Srbija, a em ih nije malo, em je i ona sve jača.

Samo, Dragan Đilas to ne sme da uradi, jer je savršeno svestan šta građani misle o njemu i njegovoj politici i kriminalnim rezultatima. Zato je Dragan Đilas, sve sa tim centrima moći, danas jedinstven slučaj na svetskoj političkoj sceni: to je jedini lider opozicije koji ne sme na izbore!

Alternativu, traži sa mračnim zapadnim partnerima na nekoliko strana:
1. Žena – ali, avaj, uprkos svim ulaganjima, Marinika je još uvek na nivou posestrine joj iz Morovića u političkom smislu, a njene laži su se zgadile narodu,
2. Ekologa – ali, avaj, em ne mogu da porastu nikako, em se svađaju i tuku oko Đilasovih mrvica
3. Nestranačku ličnost – ali, avaj, sve što je ugledno beži od Ćilasa kao zakleti komunista od slavske sveće
4. Generala – ali, avaj, jedini kojeg ima je Ponoš, NATO potrčko i čovek koji je rasturio vojsku.

Ima još jedna alternativa doduše, ali Đilas o njoj ne razmišlja. Vreme će ga naterati da razmišlja. Postoje i izbori za starešinu u zatvorskoj sobi. Tamo će moći da se kandiduje svojim imenom i prezimenom i da ubedljivo trijumfuje.

Na Srbiju nek zaboravi!

 

 

 

T. Lovreković

OSTAVITE ODGOVOR