Početna Aktuelno PREDSEDNIK VUČIĆ PRIMIO MINISTRA SPOLjNIH POSLOVA KRALjEVINE DANSKE

PREDSEDNIK VUČIĆ PRIMIO MINISTRA SPOLjNIH POSLOVA KRALjEVINE DANSKE

PODELI

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ministra spoljnih poslova Kraljevine Danske Jepea Kofoda i tom prilikom rekao da ga raduje intenziviranje političkog dijaloga Srbije i Danske, o čemu svedoči i ova poseta.

Predsednik Vučić je istakao da “Srbija može mnogo da nauči od Danske, posebno u oblastima ključnim za evropske integracije”.

Vučić je zahvalio Danskoj za kontinuiranu podršku Srbiji u pregovaračkom procesu za članstvo u Evropskoj uniji i naveo da se veoma ozbiljno sprovode reforme u oblasti vladavine prava.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će postojeći dobri pokazatelji stanja srpske ekonomije doprineti većem interesovanju danskih kompanija za ulaganja, jer bi njihov dolazak mnogo značio za razvoj preduzetničkog duha i radne etike kod nas.

Ministar Kofod je ovom prilikom pohvalio impresivan rast srpske ekonomije i ukazao na velike mogućnosti za produbljivanje ekonomske saradnje, ali i veza u drugim oblastima poput kulture i obrazovanja. Šef diplomatije Danske je takođe ponovio podršku evropskom putu Srbije.

Predsednik Vučić i ministar Kofod su razgovarali i o situaciji u regionu Zapadnog Balkana.

Vučić je istakao neophodnost očuvanja mira i stabilnosti, a ministar Kofod je pozdravio inicijativu “Open Balkan”, s obzirom na tradiciju regionalne saradnje među skandinavskim zemljama.

Dvojica sagovornika su takođe razmotrili aktuelne globalne izazove.

Izvor: Tanjug

OSTAVITE ODGOVOR