Početna Aktuelno Ana Brnabić: VLADA SRBIJE SE NEĆE SMIRITI DOK SE NE ISTRAŽI UBISTVO...

Ana Brnabić: VLADA SRBIJE SE NEĆE SMIRITI DOK SE NE ISTRAŽI UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA

PODELI

U Hramu Svetog Save u Beogradu služen je pomen ubijenom kosovskom političaru Oliveru Ivanoviću, koji je počeo tačno u 8.15, simbolično u vreme kada je pre tri godine u Kosovskoj Mitrovici ubijen, a predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, koja je prisustvovala pomenu, poručila je da se Vlada Srbije neće smiriti dok se ne istraži taj užasan zločin.

“Ja sam to rekla i prošle godine, koliko god bude potrebno i trajalo, mi ćemo dalje istraživati, kako bismo našli počinioce i nalogodavce”, rekla je Brnabić.

Brnabić je dodala da su nadležni srpski organi učinili sve da se istraži taj užasan zločin i da se nađu sve informacije.

“Nažalost, kao što svi možemo da posvedočimo, na svakom koraku naišli smo na užasne opstrukcije od svih u Prištini, od toga da naši nadležni organi nisu mogli da prisustvuju uviđaju, do toga da nismo mogli da dobijemo apsolutno nijednu informaciju koju smo tražili”, dodala je premijerka.

Brnabić je navela da su postojali pokušaji političkih optužnica koje su se, kako je rekla, završile time da je na kraju optužena sekretarica.

Prema njenoj oceni, to govori o ozbiljnosti istrage u Prištini i njihovim namerama.

“Da je Prištini bilo u interesu da nađe počinioca i nalogodavce, svakako bi i današnji epilog bio drugačiji”, poručila je Brnabić.

Izvor: Tanjug

OSTAVITE ODGOVOR