Početna Aktuelno Predsednik Srbije Aleksandar Vučić: PODRŽAVAM VAŽNE PROJEKTE BEZ OBZIRA NA POLITIKU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić: PODRŽAVAM VAŽNE PROJEKTE BEZ OBZIRA NA POLITIKU

PODELI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da na Zlatibor, gde je danas svečano puštena u rad panoramska gondola, nije došao zbog razgovora političkih partija, za koji je, kako je rekao, uvek bio i biće spreman, već da podrži važan projekat.

Vučić je naveo da se kao predsednik države raduje svakom uspehu i svemu što donosi dobro našim građanima i našoj zemlji.

“Od mene nećete čuti da je gondola loša, zato što je inicirao i gradio neko drugi. Bilo bi sramota da to govorim. Ponosan sam na gondolu i pomoćićemo koliko god budemo mogli i oko početne stanice i drugih stvari”, naveo je predsednik.

Vučić je rekao da ga ne zanima ko je na vlasti i čija je ideja i ko je na tome radio. Dodaje da je došao da čestita svima koji su radili na tako velikom projektu ne samo za Zlatibor već za celu Srbiju i poručio da tako treba i dalje da se radi.

Predsednik je najavio da će put do Požege biti završen do kraja godine, do Svetog Nikole, jer to mnogo znači za Zlatibor.

“Izgradićemo obilaznicu oko Zlatibora, put za Ponikvama, brzu saobraćajnicu ka Užicu sa krakom prema Kotromanu i Višegradu kako bi Zlatibor približili Beogradu”, naveo je Vučić.

Dodaje da je za Zlatibor važna i izgradnja sekundarnog gasovoda i da se sada vodi velika trka između dva turistička mesta Zlatibora i Vrnjačke banje.

Ako se nešto menja u sporazumu mora se razgovarati sa Srbijom

Vučić je poručio danas da o delu Vašingtonskog sporazuma koji je Srbija potpisala, ako se želi nešto menjati, mora da se razgovara sa Srbijom.

Vučić je na Zlatiboru upitan za sastanak specijalnog predstavnik za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčaka i šefa Biroa Stejt departmenta za Evropu i Evroaziju Filipa Riker, na kojem su najavljene promene Vašingtonskog sporazuma, kazao da nije ništa gotovo samo što su se sreli Amerikanci i Evropljani, ili Nemci.

“Interesantno mi je da svi koji su kritikovali Vašingtonski sporazum, govoreći da nije u korist Srbije, sada uglavnom ćute, jer su predstavnici kosovskih Albanaca i neki u Evropi protiv tog dokumenta“, naglasio je Vučić.

Vučić je kazao da za deo koji je Srbija potpisala neko mora Srbiju da pita.

“Lepo je što su se sastali, ali o delu koji je Srbija potpisala i prihvatila neko mora sa Srbijom da razgovara. Mi smo spremni da razgovaramo sa svima“, istakao je Vučić.

Gondola veliki podstrek za razvoj Zlatiborskog okruga

Panoramska gondola na Zlatiboru biće veliki podstrek za razvoj Zlatibora i celog Zlatiborskog okruga, izjavio je danas Vučić i najavio da će država još pomoći za dalji razvoj tog dela zemlje.

“Država će pomoći koliko može”, naglasio je Vučić u obraćanju novinarima posle otvaranja gondole na Zlatiboru.

Kazao je da će država pomoći da se izgadi obilaznica oko Zlatibora za koju treba izdvojiti oko dva miliona evra, kao i da će država pomoći oko izgradnje puta do Ponikvi u dužini od devet kilometara.

Vučić je naveo da će se graditi tu i najmoderniji kompleksi sportskih terena.

To će sve pomoći da se tu privuče još više turista, dodao je Vučić.

Čestitao je predsedniku opštine Čajetina Milanu Stamatoviću na tom projektu i svima koji su u njemu učestovali.

Stamatović je zahvalio Vučiću što je razumeo da taj projekat ima nacionalni značaj i izrazio nadu da će ta opština još bolje sarađivati sa državom u narednom periodu.

Nije strašno izgubiti izbore, ali važno je nešto uraditi

Vučić je poručio danas političkim protivnicima da nije strašno izgubiti izbore, ali da je važno uraditi nešto za svoju zemlju.

Vučić je, upitan za istraživanje u kome se tvrdi da je više ljudi protiv njega, nego što je za opoziciju, kazao da je juče bio čudan dan, i da je svakojaka čuda mogao da vidi i čuje.

“Video sam amaterski pripremljena istraživanja. Video sam da je neko rekao da će Kosovo biti priznato, a da to Vučić neće ni u usmenoj ili pismenoj formi učiniti. To ću verovatno uraditi transmeditalnom meditacijom“, kazao je ironično Vučić.

Istakao je i da se svašta juče dešavalo što nije razumeo, “kao da je bio pun mesec”.

“Što se istraživanja tiče, siguran sam da nam je kratko vreme ostalo. Spremićemo se da časno izgubimo. Priznaćemo sve, nećemo da rušimo skupštinu, nećemo da zabranjujemo nikome da ide na posao. Nije strašno izgubiti izbore, važno je uraditi nešto za svoju zemlju“, zaključio je Vučić.

Izvor: Tanjug/TV Pink

OSTAVITE ODGOVOR