Početna Aktuelno Petar Petković: PO KOM SPORAZUMU JE EVROPSKA KOMISIJA PRIZNALA TZV. KOSOVO?

Petar Petković: PO KOM SPORAZUMU JE EVROPSKA KOMISIJA PRIZNALA TZV. KOSOVO?

PODELI

Nedopustivo je da se bilo koje telo EU opredeljuje o statusu naše južne pokrajine Kosova i Metohije, izjavio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković komentarišući objavu servisa Evropske komisije na Tviteru da se “aktuelni predsednik Republike Kosova sastao sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem”.

“Po kojem sporazumu i kada je to EU priznala tzv. Kosovo?! Da li to znači da je dijalog suvišan? Nedopustivo je da se bilo koje telo EU, pogotovo „@EC_Commision“ opredeljuje o statusu naše južne pokrajine“, napisao je Petković na Tviteru.

Petković je napisao i da nikada u EU zakon sile ne sme biti jači od zakona prava.

“Srbija nije naivna, posvećeni smo dijalogu, ali poštujemo sebe i sve potpisane sporazume. Zato očekujemo odgovor „@EC_Commision“ „@EC_AVService”, napisao je Petković.

Petković je zahvalio Varheljiju na poštovanju statusne neutralnosti za prostor Kosova i Metohije i dodao da Srbija ceni svaki doprinos dijalogu i kompromisu.

Petković je to napisao kao komentar na objavu Varheljija na Tviteru da je imao dobar sastanak u Briselu sa vršiocem dužnosti kosovskog predsednika Vljosom Osmani i da je važno da Priština nastavi da sprovodi reforme u vezi sa EU, koje uključuju borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i da sarađuje sa regionom.

Izvor: Tanjug

OSTAVITE ODGOVOR