Početna Aktuelno PREDSEDNIK VUČIĆ URUČIO ZLATNE I SREBRNE MEDALjE ZA ZASLUGE U BORBI PROTIV...

PREDSEDNIK VUČIĆ URUČIO ZLATNE I SREBRNE MEDALjE ZA ZASLUGE U BORBI PROTIV KOVID-19

PODELI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je zlatne i srebrne medalje za zasluge u borbi protiv korona virusa institutima i ustanovama koje su odlikovane povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembra.

Nakon toga, predsednik je odlikovanja uručio i pojedincima, na odvojenim ceremonijama, kako bi se ispoštovale epidemiološke mere.

Zlatnom medaljom su odlikovane ustanove: Institut za transfuziju krvi Srbije, Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, Institut za javno zdravlje Vojvodine, Institut za virusologiju, vakcine i serume “Torlak”, Institut za primenu nuklearne energije INEP, i Institut za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo IMGGI.

Zlatne medalje za zasluge dodeljene su i JKP “Vodovod i kanalizacija” Novi Sad, JKP “Vodovod” Sremska Mitrovica.

Srebrne medalje za zasluge dobili su Zavod za biocide i medicinsku ekologiju – Beograd, JKP “Gradska čistoća” – Beograd, Gradski zavod za javno zdravlje – Beograd. Gerontološki centar Beograd, Gerontološki centar Novi Sad, Gerontološki centar Šabac, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije, Udruženje Džedajski pokret – Niš, i Centar za dnevni boravak dece, omladine i odraslih lica sa smetnjama u razvoju “Mara” – Niš.

Odlikovanja je Vučić danas u Predsedništvu Srbije uručio čelnicima tih institucija.

Njima je poručio da su priznanja, iako ih oni koji primaju u ime radnih organizacija manje lično doživljavaju – najbolja ocena njihovog rada na rukovodećim pozicijama.

“Zato što vi morate da pokažete poseban trud, energiju i želju da se posvetite poslu, da brinete o zaposlenima i o svojoj zemlji. Zato sam beskrajno zahvalan na energiji i trudu u teškom vrmenu, u kojem je uvek najlakše kritikovati, pokazali ste da umete da se borite svakodnevno”, rekao je Vučić.

Vučić ih je zamolio da rade još vrednije i upornije u budućnosti.

“Ono što vas razlikuje od ostalih je da ste imali više ciljeve, postavili ono što je društveno dobro iznad ličnih interesa. Verujem da ćemo se u budućnosti još viđati. Ovo nisu mala, već velika priznanja. Hvala vama i vašim zaposlenima”, poručio je predsednik Srbije.

Izvor: Tanjug

OSTAVITE ODGOVOR