Početna Aktuelno Predsednik Vučić i Ana Brnabić danas s Grenelom i Bolerom

Predsednik Vučić i Ana Brnabić danas s Grenelom i Bolerom

PODELI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastaće se danas u Beogradu sa specijalnim izaslanikom predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom i izvršnim direktorom američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije ( DFC ) Adamom Bolerom.

Koje će sve projekte Srbija predložti DFC ?

Srpski zvaničnici razgovaraće danas i sutra sa delegacijom američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije, DFC , o infrastrukturnim i drugim projektima koje bi mogao da finansira taj američki fond, dok bi razgovor predsednika Aleksandra Vučića sa Ričardom Grenelom i izvršnim direktorom DFC Adamom Bolerom, najavljen za danas, mogao da obuhvati i širi spektar tema, vezanih za odnose SAD i Srbije.

Glavni povod za posetu američkih partnera i zvaničnika je otvaranje regionalne kancelarije DFC u Beogradu, preko koje će projekti biti realizovani, a najavljeni su i detaljni razgovori o nastavku finansiranja glavnog projekta predviđenog sporazumom iz Vašingtona – autoputa Niš – Merdare – Priština.

Međutim, razgovori će se od danas voditi na “više frontova”, biće uključeno više ministarstava i Privredna komora Srbije, a na stolu će biti sve što je početkom septembra dogovoreno u Beloj kući, kada se predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao sa predsednikom SAD Donaldom Trampom i njegovim najbližim saradnicima.

Prema informacijama Tanjuga, predlozi projekata sa kojima će izaći Beograd tiču se pre svega izgradnje puteva i pruga koji će povezati Beograd i Prištinu.

Izvor: tanjug, rtv

OSTAVITE ODGOVOR