Početna Aktuelno Predsednik Srbije Aleksandar Vučić: LEKARI I MEDICINSKE SESTRE ZAUVEK ĆE OSTATI HEROJI...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić: LEKARI I MEDICINSKE SESTRE ZAUVEK ĆE OSTATI HEROJI OTADžBINE

PODELI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je prijem za lekare i medicinske sestre iz cele Srbije koji su bili angažovani u kovid bolnicama, zahvalio im na svemu što su učinili tokom borbe protiv Kovida 19 i na svakom spasenom životu, i poručio im da će zauvek ostati junaci naše zemlje i heroji otadžbine.

“U početku su svi aplaudirali, danas mnogi preispituju različite stvari, ali šta god ko pokušao da uradi – vi ćete zauvek ostati junaci naše zemlje i heroji otadžbine”, rekao je Vučić.

Svi oni su se, kako je rekao, borili i radili nešto što niko drugi nije mogao.

“To su bili dani vaših muka, ali dani koji će ostati zapamćeni u istoriji kao dani slave i vaših podviga. Mi smo svoje roditelje i decu dali vama u ruke, i više verovali vama nego sebi”, rekao je Vučić.

”Dali ste nam nadu i budućnost, a sada je pitanje šta možemo mi vama da damo, osim divljenja, zahvalnosti i aplauza”, rekao je predsednik na prijemu za medicinske radnike, lekare i medicinske sestre.

Vučić je rekao da će država i naše društvo na to pitanje dati odgovor koji su zaslužili, a to će biti mnogo bolji uslovi rada, veće plate i sigurnost.

“Kada to uradimo, još nećemo moći da kažemo da ne dugujemo više ništa, ali ćemo moći reći da smo dug bar malo smanjili”, naglasio je Vučić.

Vučić je najavio da će država učiniti da omogući do kraja godine, pored 10 odsto vanrednog povećanja plata, još jedno povećanje, da medicinski radnici budu zadovoljniji i da ne maštaju i ne čeznu za odlaskom u inostranstvo.

„I tih 10 odsto koliko smo vanredno povećali plate je tek početak. Pre kraja ove godine uradićemo još da budete zadvoljniji i da ne maštate i ne čeznete za odlaskom u inostranstvo“, rekao je Vučić.

„Kaže se da je spasiti jedan život isto kao i spasiti čovečanstvo, a vi ste spasili čitave svetove. Zahvaljujući vama, mi imamo budućnost i ovom zemljom hodaju i hodaće ljudi. Roditelji imaju priliku da imaju decu, a deca da imaju roditelje. Možemo ponovo da punimo škole, a ne bolnice, da radimo ono što znamo, da se pravimo važni i smejemo svakoj prošloj nevolji. Važno je da je prošla”, rekao je Vučić.

Vučić je ukazao da je u prethodnom periodu mnogo toga urađeno u našem zdravstvu, ali da još nije učinjeno dovoljno, te da će morati da se radi i ulaže još više novca.

Predsednik je rekao da su epidemiolozi voleli da mere traju još bar mesec dana da bi se osigurali, ali je dodao da je neophodno da se zarađuje i bori za oporavak privrede da bismo mogli da gradimo nove bolnice i damo veće plate.

Zahvalio se i higijeničarima u bolnicama, koji su u najtežim uslovima rizikovali živote, ali čistili i čuvali naše bolnice od infekcija i zaraza.

„Hvala svima i vama što niste brinuli o sebi, već što ste brinuli i nama. To je retka osobina divnih i velikih ljudi”, poručio je Vučić.

Vučić je rekao da je njegova mala primedba i savet da se ne okreću i ne osvrću na one koji će nešto da dobace, jer ne znaju koliko je medicinskom osoblju bilo teško, s čime su se suočili, kao i da je dobro što su sve to uradili, kako bi oni mogli da se osvrću i dobacuju.

“Vas junake našeg doba niko ne može da pobedi i zaboravi”, podvukao je predsednik.

Vučić je najavio da će sačekati Vidovdan i onda jedan deo medicinskog osoblja odlikovati najvišim znamenjem države, kako mu neki ne bi prebacili da to čini zbog izbora.

“Hoću da vidite koliko poštovanje država pridaje vašem radu, vašoj ljubavi prema našem narodu i Srbiji. Beskrajno hvala, ponosan sam što smo mogli malo da vam pomognemo , a vi junaci našeg doba uživajte u slavi”, zaključio je Vučić.

Izvor: Tanjug/TV Pink

OSTAVITE ODGOVOR