Početna Aktuelno Ministar Zoran Đorđević: LjUDSKI ŽIVOTI NA PRVOM MESTU

Ministar Zoran Đorđević: LjUDSKI ŽIVOTI NA PRVOM MESTU

PODELI

Ministarstvo rada nema informacije o tome šta se desilo u privatnom staračkom domu u Zemunu i od Udruženja privatnih domova zatražilo je detalje u vezi sa navodima da su korisnici i zaposleni oboleli od korona virusa, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Đorđević je rekao da je ministarstvo još pre vanrednog stanja odlučilo da „hermetički zatvori“ državne staračke domove i da se ta mera ispostavila kao dobra, a da je ista takva preporuka poslata i tom udruženju da je primene i u privatnim domovima.

„Nemamo informaciju šta se dešava tamo, niko nas nije obavestio o tome a kontaktirali smo predsednika udruženja privatnih domova, i poslali dopis Ministarstvu zdravlja kako da postupamo dalje, jer ne smemo da pošaljemo inspektore da nekom ne bismo ugrozili zdravlje. Tražili smo takođe informaciju da li se korisnici i zaposleni nalaze u bolnicama i kojim, kako bismo dalje postupali, jer njima je potrebna pomoć i da se vidi u kakvom stanju su korisnici“, rekao je Đorđević.

Istakao je da su državni domovi za stare pod kontrolom i da nema problema.

“Zatvorili smo ih, odnosno striktno zabranili posete mnogo pre vanrednog stanja i to se ispostavilo kao dobra mera, važno je da sarađujemo i da čuvamo živote, jer je ljudski život na prvom mestu“, rekao je Đorđević.

Đorđević je rekao da najstariji građani, prema rečima struke, spadaju u kategoriju rizičnih i najosetljivijih, kada je u pitanju korona virus i da zabrana poseta predstavlja preventivu kako bi bili zaštićeni.

 

 

 

Izvor: Tanjug/TV Pink

OSTAVITE ODGOVOR