Početna Aktuelno Ana Brnabić: PRIORITET VIŠE TESTIRANjA U ŠTO KRAĆEM ROKU

Ana Brnabić: PRIORITET VIŠE TESTIRANjA U ŠTO KRAĆEM ROKU

PODELI

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, razgovarala je sa predstavnicima digitalne zajednice, IT i inovativnih kompanija o tome kako oni mogu da pomognu u borbi protiv “COVID 19”, a prenela im je da očekuje da će već od sutra moći da se značajno povećaju kapaciteti za testiranje.

”Pored Instituta Torlak i Instituta za javno zdravlje Vojvodine, radimo na tome da se uključe i Klinički centar Srbije i Institut za javno zdravlje Niš”, istakla je Brnabić.

Brnabić je dodala da se sa kineskim partnerima radi na tome da imamo još jednu veliku laboratoriju koja može da obrađuje između 2.000 i 3.000 testova dnevno u Kliničkom centru Srbije.

”Prioritet nam je da u što kraćem roku imamo što više testiranja. Upravo zato nam je važno da ovde svi zajedno radimo. Zato sam kao predsednica Vlade i pozvala privatni sektor da se uključi i da zajedno radimo na tome da rešimo ovaj problem na najbolji i najefikasniji način”, naglasila je Brnabić.

Brnabić je istakla da je cilj da se naši najpreduzimljiviji i najpametniji ljudi uključe i pomognu u rešavanju problema masovnog testiranja kako bi se sa tim započelo što pre.

”Razmatramo probleme koje imamo, pre svega koliko kapaciteta imamo u Srbiji za masovno testiranje, za uzimanja uzoraka i obrade testova. Želimo da zajedno uradimo dobra IT rešenja kako bismo na najbolji način kontrolisali taj proces, koji treba da bude otvoren i da svi dobijaju najbolje informacije”, istakla je Brnabić.

 

 

 

Izvor: tanjug

OSTAVITE ODGOVOR