Početna Aktuelno U Vojvodini putevi prohodni, oprez zbog magle

U Vojvodini putevi prohodni, oprez zbog magle

PODELI

Svi putevi na teritorije Vojvodine prohodni su, ali se usled pojave magle na pojedinim delovima puta saobraćaj odvija otežano, a zatvorenih putnih pravaca na putevima u Vojvodini nema, kažu u izjavi za Tanjug u Putevima Srbije.

“Trenutno je na državnom putu I A reda broj 1, od graničnog prelaza Horgoš 1 do petlje Žednik, zbog magle, vidljivost smanjena od 50 do 100 metara. U narednih par dana postoji mogućnost pojave magle na svim putnim pravcima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka”, navode u Putevima.

Sve informacije o stanju putne mreže u Srbiji vozači pre polaska na put mogu pročitati na naslovnoj strani internet prezentacije JP Putevi Srbije www.putevi-srbije.rs <http://www.putevi-srbije.rs>, gde je istaknut detaljan izveštaj zimske službe, potom informacije u vezi sa zadržavanjem vozila, mapa radova.

“Napominjemo da se izveštaj zimske službe, kao i modul sa radovima na putnoj mreži, na Internet prezentaciji svakodnevno ažurira, menja u realnom vremenu i dopunjava novim informacijama, često i više puta tokom dana”, navode u Putevima.

Iz tog javnog preduzeća posebno apeluju na vozače da se pre polaska na put detaljno informišu o stanju putne mreže na internet prezentaciji Puteva Srbije, besplatnoj aplikaciji za mobilne telefone ili pozivanjem besplatnog broja Informativnog centra 0800-100-104.

Inače, danas se obeležava Međunarodni dan vozača i automehaničara, a iz Saveza vozača Vojvodine ujedno apeluju na sve učesnike u saobraćaju na to da se pridržavaju saobraćajnih propisa.

“Obeležavanjem Dana vozača i automehaničara, koji se redovno proslavlja od 15. januara 1960. žŽelimo da podsetimo sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, budu solidarni jedni prema drugima, pomažu u inicijativama za poboljšanje putne infrastrukture i time čuvaju svoj i žživote drugih učesnika u saobraćaju”, poručili su iz Saveza vozača Vojvodine.

Izvor: tanjug, rtv

OSTAVITE ODGOVOR