Početna Aktuelno Nova fabrika u Bečeju, investicija od sedam i po miliona evra

Nova fabrika u Bečeju, investicija od sedam i po miliona evra

PODELI

Kompanija “Knot Autofleks Jug” Bečeju otvora novi pogon u koji je uloženo 7,5 miliona evra, a biće zaposlena 82 radnika.

Svečanosti je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić koji je imao sastanak sa rukovodstvom fabrike, nakon čega je obišao glavnu halu fabrike gde je razgovarao sa radnicima, kao i novotvoreni pogon za toplo cinkovanje.

Otvaranje novog pogona u Bečeju pokazuje da oni koji su investirali u našoj zemlji nastavljaju to da rade, da su zadovoljni uslovima i da je napravljen dobar poslovni ambijent, poručio je Vučić.

Predsednik je podsetio da je ovo drugi put da je u kompaniji “Knot Autofleks Jug” u Bečeju, i da je tu sa razlogom – zbog otvaranja pogona.

“Drago mi je da ljudi koji su investirali, nastavljaju sa investiranjem, i to pokazuje da su zadovoljni uslovima i da smo napravili dobar ambijent u kojem oni mogu dalje da rade i zarađuju, a radinici da imaju bilja primanja i bolju budućnost za svoju decu”, poručio je Vučić.

Predsednik je najavio da će se raditi i obilaznica oko Temerina, što će žiteljima Bečeja i okoline olakšati put do Novog Sada, kao i brza saobraćajnica od Sombora do Kikinde.

Na svečanom otvaranju pogona bili su i predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib, direktor i suvlasnik “Knot Autofleksa Mađarska” Šandor Has Sabo, direktor “Knot grupacije Nemačka” Valentin Knot i predsednik Opštine Bečej Dragan Tošić.

Kompanija Knot proizvodi delove za auto-prikolice a u novi pogon uloženo je 7,5 miliona evra, od čega je Razvojna banka Srbije obezbedila 250.000 evra.

U Kompaniji navode da je pogon za toplo cinkovanje proizveden prema najvišim standardima zaštite životne sredine uz primenu najsavremenijih tehnoloških dostignuća u ovoj vrsti površinske zaštite čelika.

Kapacitet linije na godišnjem nivou je 20.000 tona, od čega će 14.000 tona biti namenjeno za prodaju.

Inače, fabrika “Knot Autofleks Jug” je u februaru 2017. godine otvorila pogon za proizvodnju delova za auto-prikolice na površini od 9.500 kvadrata u koji je investirano 1,3 miliona evra.

Preduzeće postoji od 2003. godine, a osnovale su ga kompanija “Autofleks Knot” iz Kečkemeta u Mađarskoj i “Knežev grup” iz Srbije u odnosu 51:49 odsto vlasništva.

Kompanija je 2011. godine kupila pogon Livnice u Čoki od firme “ATB Sever” iz Subotice.

Od 2003. godine u fabriku “Knot Autofleks Jug” uloženo je 19,5 miliona evra, a u “Autofleks livnicu” 4,5 miliona evra.

Kompanija ima 520 zaposlenih, a u 2019. godini ostvarila je promet od 29,2 miliona evra.

Fabrika u Bečeju svoje proizvode plasira na tržište EU, Izraela, Rusije, Turske i SAD.

 

Izvor: tanjug, rts

OSTAVITE ODGOVOR