Početna Aktuelno Aleksandar Vučić: SREĆAN SAM ŠTO POSTOJI OVAKO JAKA I MOĆNA FABRIKA U...

Aleksandar Vučić: SREĆAN SAM ŠTO POSTOJI OVAKO JAKA I MOĆNA FABRIKA U OBRENOVCU

PODELI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je fabriku „Mei Ta Europe“ u Bariču kod Obrenovca, gde je prisustvovao obuci za novozaposlene, kao i predavanju za učenike obrenovačke Tehničke škole, koja se organizuje u toj kompaniji.

Vučić je obišao livnicu i pogon za mašinsku obradu posle čega je razgovarao sa učenicima Tehničke škole iz Obrenovca.

Vučić je rekao da mu je jedan od najvećih svetskih lidera, Šimon Perez, jednom u razgovoru naveo da će budućnost imati samo oni u čijim zemljama radnici budu učili, a učenici budu radili, jer drugačije neće moći da izdrže tržište i konkurenciju, i neće moći da opstanu.

“Posebno sam srećan zbog mogućnosti da se bavimo dualnim obrazovanjem i pored bezbroj otpora. Srećan sam što postoji ovako jaka i moćna fabrika u Obrenovcu”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je zadivljen i onim što je video u fabričkoj livnici i pogonu za mašinsku obradu, jer je potrebno da imamo obučene radnike, mlade koji mogu da napreduju.

“Ne može se bez teškog rada do dobrog života. A, moja molba je da budete posvećeni i da angažmanom i radom sve što su u vas ulagali, vratite roditeljima i zemlji. A, mi kao država pomažemo koliko možemo”, rekao je Vučić.

Kompanija „Mei Ta Europe“ se bavi proizvodnjom automobilskih delova, delova motora i opštih industrijskih delova.

Prva fabrika u Bariču kod Obrenovca otvorena je u aprilu 2017.godine, a druga u junu prošle godine.

„Mei Ta“ je ukupno u dve fabrike u Obrenovcu uložila 150 miliona evra, a zapošljava 3.050 ljudi. Postoji potreba za novim zaposlenima i zato konstantno organizuju obuke za nove radnike.

Fabrika ima saradnju sa opštinama Obranovac, Lazarevac, Lajkovac, Valjevo…

Vučić je fabriku posetio u pratnji predsednika „Mei Ta“ grupe Ben Čena, ambasadorke Kine u Srbiji Čen Bo, predsednika opštine Obrenovac Miroslava Čučkovića i ministra prosvete Mladena Šarčevića, gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića, zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

 

 

 

Izvor: tanjug

OSTAVITE ODGOVOR