Početna Aktuelno Aleksandar Vulin: Cilj “operacije Krušik” da nanese štetu namenskoj industriji

Aleksandar Vulin: Cilj “operacije Krušik” da nanese štetu namenskoj industriji

PODELI

Ministar odbrane Aleksandar Vulin odbacio je navode da postoji “afera Krušik” i rekao da je posredi “operacija Krušik”, koja ima za cilj da oslabi srpsku namensku industriju, ako ne, kako kaže, i da je uništi.

Aleksandar Vulin je na godišnjoj konferenciji Ministarstva odbrane izjavio da je “operacija Krušik” složena hibridna operacija “koja za cilj ima da umanji, a ako bi moglo, i uništi vojnu industriju Srbije, i izvrši napad na državno rukovodstvo Srbije”.

Upitan o poslovanju “Krušika” i izmirenju obaveza privatnih firmi koje posluju s tom kompanijom, te da li je račun fabrike u blokadi nakon što je Aleksandar Obradović izneo informacije o umešanosti oca ministra policije u trgovinu oružjem, Vulin je odgovorio da je potrebno uvesti odgovornost i iste aršine.

Prema njegovim rečima, da se davanje poverljivih podataka vojne fabrike strancima desilo u Bugarskoj, Rusiji ili Americi, taj čovek bi bio špijun.

Kako je naveo, najveća konkurencija namenske industrije Srbije je Bugarska.

“Prošle godine je bugarski izvoz naoružanja pao za 37 procenata, a naš je i dalje rastao. Nekim čudom je operacija baš krenula iz Bugarske. Sigurno da nema nikakve veze?”, rekao je ministar.

Dodao je da je “nezamislivo” pričati sa stranim državljaninom, a da se pre toga ne obratite organima u Srbiji, sudovima i tužilaštvu.

“Da li ulogu ima ili nema otac ministra policije, svi državni organi su radili na tome i nije nađeno nijedno krivično delo”, napomenuo je Vulin.

Dodao je da otac ministra unutrašnjih poslova Branko Stefanović “ne utiče ni na šta u Krušiku”.

“Ne može da naredi nikakvu prodaju bilo čega, to odgovorno tvrdim”, zaključio je Vulin.

 

Izvor: tanjug, rts

OSTAVITE ODGOVOR