Početna Aktuelno Aleksandar Vulin: Ako nam put u EU zavisi od Kolinde, onda da...

Aleksandar Vulin: Ako nam put u EU zavisi od Kolinde, onda da im se odmah zahvalimo

PODELI

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da ako ulazak Srbije u EU zavisi od odluke Kolinde Grabar Kitarović, da je bolje da se zahvalimo i nastavimo život bez njih.

“Ako ulazak Srbije u Evropsku uniju zavisi od trezvene i pribrane odluke Kolinde Grabar Kitarović onda da se odmah zahvalimo na članstvu i nastavimo svoj život bez puta ka EU. Ako je uslov za članstvo u EU da prihvatimo da proteranih i opljačkanih 500.000 Srba iz Hrvatske nisu bili rođeni u Hrvatskoj i da rat između državljana iste zemlje različitih nacionalnosti nije građanski rat, onda pre nego uđemo u EU, da se najpre pozdravimo sa zdravim razumom i svakom logikom”, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin odgovarajući na poruku Kolinde Grabar Kitarović, sa predizbornog skupa u Vukovaru, da Srbija od nje i Vlade premijera Plenkovića neće dobiti zeleno svetlo za ulazak u EU.

Ministar odbrane je dodao da, “ako je uslov da uđemo u EU da prihvatimo da će Hrvatska pisati našu istoriju i određivati koji Srbi su ratni zločici, onda možemo odmah da se spremimo da će naša deca učiti da je i Jasenovac bio radni logor, a streljane Ustaše u Blajburgu nevine žrtve. Ako je EU zajednica u kojoj se kao u Hrvatskoj odluka Ustavnog suda o upotrebi ćirilice ne sprovodi zato što je to pismo Srba, dajte da odmah prestanemo da brojimo otvorena poglavlja i da nastavimo da razvijamo i branimo svoju Srbiju”.

“Ako EU donosi odluke o članstvu Srbije na osnovu frustracija i kompleksa hrvatske politike neka nam to sada kažu da se ne iznenađujemo ni mi ni oni”, poručio je ministar Vulin.

 

 

 

Izvor: novosti online

OSTAVITE ODGOVOR