Početna Aktuelno Siniša Mali: OGROMAN STEPEN MRŽNjE USMEREN JE NA VUČIĆA

Siniša Mali: OGROMAN STEPEN MRŽNjE USMEREN JE NA VUČIĆA

PODELI

Ministar finansija Siniša Mali govorio je na temu slobode medija, i tom prilikom je rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izložen brojnim napadima.

“Pogledajte taj stepen mržnje i te izmišljotine usmerene ka predsedniku. Kad vam neko stavi snajper ispred vas na naslovnoj strani, to nije slučajno. Ti urednici se bave tim svojim poslom decenijama unazad, znači znaju šta rade. To su ljudi kojima je sve dozvoljeno”, rekao je Mali.

Mali dodaje da su se pre nekoliko dana, pojavile naslovne strane nedeljnika NIN sa bivšim pripadnikom Jedinice za specijalne operacije Srbije Zvezdanom Jovanovićem kako prima NIN-ovu nagradu.

“Onda nastaje halabuka oko toga da se tako crta meta ljudima koji rade u NIN-u. A kako se sa tim snajperom onda ne crta meta predsedniku?”, rekao je Mali.

Mali je podsetio na slučaj kada su učesnici protesta ušli u zgradu RTS-a sa testerom.

“Oni mogu sve i nikome ništa, da ruše znakove, gradilišta u centru Beograda. Njima je dozvoljeno da njih 15 uđe i blokira Rektorat i kažu to je demokratija. Mi se borimo za naša prava, a onda Đilas i Trifunović znaju odluku o mom doktoratu i pre okončanja procesa”, navodi Mali i dodaje da je Đilas “uništio Beograd”.

“Nivo duga je podigao na milijardu i 200 miliona evra, a prihodi u njegovim kompanijama u to vreme su bili 619 miliona evra”, istakao je Mali.

Mali je rekao da vlast svakodnevno odgovara na pitanja novinara i to u momentu dok drugi pričaju da nema slobode medija.

“Odgovarate im na pitanja svaki dan, a oni govore kako ne postoji sloboda medija. Pa kako to mogu da kažu? Imaju svoje TV kanale na broju 1 i 2 i stavljaju nas na naslovne strane. Tanka je linija između slobode medija i govora mržnje”, objašnjava Mali.

Komentarišući izjave, nemačke kancelarke Angele Merkel na temu slobode izražavanja, koja je rekla da za sve izrečeno mora da postoji određena vrsta odgovornosti i da se sloboda završava tamo gde počinje mržnja, Mali je rekao da kod nas ne postoji odgovornost.

“Kod nas možete da lažete i da izmišljate, a kada se dokaže da nema veze sa istinom onda idemo dalje. Voleo bih da čujem šta bi oni drugačije uradili, šta misle oko Kosova, ekonomije, zdravstva i obrazovanja”, rekao je Mali.

 

 

 

 

 

Izvor: tanjug, tv pančevo

OSTAVITE ODGOVOR