Početna Aktuelno Počela izgradnja auto-puta Ruma–Šabac i brze saobraćajnice od Šapca ka Loznici

Počela izgradnja auto-puta Ruma–Šabac i brze saobraćajnice od Šapca ka Loznici

PODELI

Počeli su radovi na izgradnji auto-puta Ruma–Šabac i brze saobraćajnice od Šapca ka Loznici. Ukupna dužina saobraćajnice je 77 kilometara. Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da će auto-put i brza saobraćajnica biti vrhunskog kvaliteta, kao i da će biti izgrađeni na vreme. Dodao je da je cilj da se dovede mnogo više investitora u te krajeve.

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da je posebno ponosan što su u jednom danu potpisali ugovor za Moravski koridor i otvorili pripremne radove za izgradnju puta Ruma–Šabac–Loznica.

“Hoću da kažem i ljudima u Sremu, Mačvi i Rumi i Šapcu i Loznici da će imati auto-put i brzu saobraćajnicu na vreme izgrađene, vrhunskog kvaliteta, ali to im ne znači samo saobraćajnicu koja će da ih povezuje sa Beogradom, koja će da ih povezuje sa drugim delom Srbije. To im znači više investitora”, istakao je Vučić.

Cilj je da se dovede mnogo više investitora u te krajeve. “Hoćemo još više i hoćemo još bolje, a svi hoće da dođu kada imaju najbrže puteve”, dodao je Vučić.

Čestitao je svim ljudima u Srbiji i rekao da će naša zemlja sa Moravskim koridorom i Sremsko-Mačvanskim koridorom izgledati potpuno drugačije.

“Bliža svima drugima, lakše će da se ide u Republiku Srbsku i BiH, lakše će da se ide na Gučevo, lakše će kasnije da se ide do Ljubovije, Malog Zvornika, Bajine Bašte i svih drugih mesta”, rekao je predsednik.

“Ne mislimo da ovde stanemo, mislimo da nastavimo da gradimo”, poručio je Vučić.

“Bilo šta da se dogodi u budućnosti i na političkoj sceni, ovo ne možete da izbrišete. Ne možete da izbrišete to da smo put od Beograda od Surčina, do Čačka, pa i do Požege izgradili mi, da smo Istočni koridor do bugarske granice izgradili mi, da smo kroz Grdelicu puteve izgradili mi, da ćemo ovaj ovde divni koridor da izgradimo mi, Moravski koridor da ćemo da izgrdaimo mi – naša generacija, naši ljudi, našom srpskom snagom”, zaključio je Vučić.

Početku radova prisustvovali su i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, predstavnici kompanije “Azvirt” i ambasador Azerbejdžana.

Novi put spojiće Sremski i Mačvanski okrug i rešiti višegodišnje probleme stanovništva, ali i zahteve privrede ovog kraja. Kada se završi, od Podrinja do Beograda stizaće se duplo brže.

Sredinom novembra potpisan je komercijalni ugovor sa azerbejdžanskom kompanijom “Azvirt”, a investicija je vredna 476 miliona evra.

 

 

 

 

 

Izvor: rts

OSTAVITE ODGOVOR