Početna Aktuelno Aleksandar Vučić: DRŽAVA PUNO ULAŽE U IZGRADNjU PUTEVA

Aleksandar Vučić: DRŽAVA PUNO ULAŽE U IZGRADNjU PUTEVA

PODELI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će državna firma namenske industrije otvoriti pogon u Kuršumliji za mašinsku obradu metala, za novog Lazara i Miloša.

Vučić je to rekao obraćajući se građanima u Blacu, gde je danas započeo posetu Topličkom okrugu u okviru kampanje Budućnost Srbije.

“Jugoimport SDPR će u tom pogonu za pola godine da zaposli 80 radnika, a za manje od tri godine ukupno 300 ljudi, što je za Kuršumliju velika stvar”, naglasio je Vučić.

Vučić je rekao da se država na taj potez odlučila pošto nijedan strani investitor nije hteo u Kuršumliju, zbog loše infrastrukture.

Zbog toga država i ulaže u puteve, rekao je predsednik koji je posetu Toplici i započeo obilaskom radova na rekonstrukciji puta Blace – Beloljin.

Radovi će biti završeni do kraja godine, najavio je predsednik Vučić tokom obilaska radova.

Vučić je nakon razgovora sa građanima i izvođačima rekao da će Toplički okrug dobiti vrhunski put u dužini od 11,5 km koji će biti proširen na 7,1 metar i bolje saobraćajno povezati Blace i Prokuplje.

Vučić je rekao da bi trebalo uraditi i put Rudare – Merdare.

Predsednik je istakao da država puno ulaže u izgradnju puteva, samo u put Blace – Beloljin biće uloženo 4,5 miliona evra, jer je to uslov da dođu strani investitori.

Kako je rekao, planirano je i veće prisustvo vojnika u Kuršumliji, što će doneti i više posla za malu privedu.

Vučić dodaje da će država pomoći preradu u prehrambenoj industriji i dovesti potencijalnog investitora u taj kraj, poznatog po voću i povrću, koji bi dobio subvenciju veću od predviđenih 50 odsto, od 70 do 80 odsto.

 

 

 

 

Izvor: tanjug, tv pink

OSTAVITE ODGOVOR