Početna Aktuelno Nova kolumna Tome Lovrekovića: BORE SE ZA KOSOVO, A NJIHOVI SAVEZNICI BI...

Nova kolumna Tome Lovrekovića: BORE SE ZA KOSOVO, A NJIHOVI SAVEZNICI BI DA CEPAJU I OSTATAK DRŽAVE!

PODELI

Dok traju diplomatski napori, povlačenje priznanja i promena slike u svetu zbog aktivnosti srpskih vlasti, predstavnici Saveza za Srbiju optužuju Vučića za izdaju, zabijajući i njemu i nacionalnim interesima nož u leđa.

Ono što tu dušebrižničku i lažno patriotsku priču vajnih opozicionara čini šupljom, jesu međutim njihova dela i akcije: dok se Vučić i Vlada bore za celovito Kosovo u okviru Srbije, a pritiscu u regionu su nikada veći, Sergej Trifunović se ponosno slika pored grafita „Ubij Srbina“. To i ne treba da čudi, imajući u vidu da je isti branio muslimanskog zločinca i krvnika Jovana Divjaka noseći ponosno majicu sa njegovim likom, kao i da je jedan od promotera laži o genocidu u Srebrenici.

Navodni patriota Boško Obradović, bio je u zagrljaju (i to tesnom) i velikoj ljubavi sa Ivanom Pernarom, čovek kojim je veličao Oluju i direktnim ponosnim potomkom saradnika Pavelića. Ti susreti, podsećamo, nisu se odigrali tajno, ve- su se obojica hvalili velikim prijateljstvom i razumevanjem, da bi svega par nedelja kasnije Pernar u Saboru u superlativu govorio o proterivanju pola miliona Srba iz Krajine.

Kao veliki zaštitnik nacionalnih interesa i desničar predstavlja se i Vuk Jeremić, ali ga otkrivaju depeše Vikiliksa gde je u američkoj ambasadi govorio da oni razumeju potrebe za odricanjem od Kosova i otklon od Rusije, samo to ne smeju javno da kažu, pa će u javnosti jedno, a u stvarnosti drugo. Osim ovih zvaničnih dokumenata, Jeremić se pokazao i kada je njegov bliski saradnik, prvi čovek Šapca, Zelenović, ugostio delegaciju Peći u kojoj su bili i bivši borci OVK, a tokom sastanka je bio istaknut i zvanični amblem lažne države Kosovo. Ne treba posebno napominjati da je upravo Jeremić kriv za posebno komplikovan status Kosova.

U zajedničkom korpusu  SzS nalaze se i predstavnici ekstremnih mađarskih opciija koje Vojvodinu nazivaju Južnom Ugarskom i veličaju Mikloša Hortija, odgovornog za stradanje hiljade nevinih civila na severu Srbije, kao i Aleksandar Odžić, čija se stranka istakla lepljenjem plakata „Vojvodina Republika“.

Toma Lovreković

OSTAVITE ODGOVOR