Početna Aktuelno Nova kolumna Tome Lovrekovića: MEDVEĐA POKAZALA! NAROD BOJKOTUJE BOJKOTAŠE!

Nova kolumna Tome Lovrekovića: MEDVEĐA POKAZALA! NAROD BOJKOTUJE BOJKOTAŠE!

PODELI

Nepodeljeni utisak javnosti i analitičara je da su za vlast, izbori u Medveđi predstavljali još jednu rutinsko izlaženje na birališta, a za opoziciju veoma bitnu pokaznu vežbu, nakon čega se u njihovom štabu upalio crveni alarm.

Uprkos jakoj kampanji i gotovo nasilničkom insistiranju na bojkotu, sve uz prisustvo, provokacije i pritiske od strane Boška Obradovića, izlaznost je bila nikad veća: čak 67 posto, od čega je vladajuća stranka dobila dvotrećinsku podršku građana ove opštine.

Izbore, osim utiska posmatrača i rekordne izlaznosti, legitimnim čini i to što je učestvovalo čak šest lista i što je čitav proces prošao demokratski i bez incidenata.

Upravo je Medveđa, na mikro nivou, pokazala ono što nas očekuje na makro nivou: opozicionari čije se delovanje svodi na rušenje trgova, razbijanje televizije, pretnje vešalima i prebijanje novinarki, neće uspeti da primene „makedonski trik“ i da bojkotom stvore uslove za prevrat i nasilno preuzimanje vlasti, kako bi vratili Srbiju u DOSovsku eru.

Svesni da zbog silnih afera, korupcije, izdaje nacionalnih interesa i ekonomskog pustošenja zemlje, nemaju nikakve šanse na biralištima, oni su rešili da na nagovor tajkuna Dragana Đilasa pokušaju da stvore sliku kako živimo u diktaturi i kako je bojkot jedina opcija, a da ih građani maksimalno podržavaju.

Prvo su ih zapadne diplomate, koje su vukli za rukave i klečali pred njima, u potpunosti „otkačili“ i objasnili da je reč o glupostima, odnosno da ne postoje uslovi za bojkot. Potom je vlast pristala na pregovore sa njima, koje su sami tražili, a potom ih sami i napustili, svesni da priču „nema veze što narod glasa za vas, dajte nama vlast“ niko neće podržati. Konačno, najbitniji odgovor stigao je upravo u Medveđi.

I tamo je bojkot uspeo. Ali, tako što su građani bojktovali bojkotaše, praveći se valjda da ovi i ne postoje. Upravo tih 67 ljudi na biralištima jesu najbolji odgovor na laži, prljavu kampanju i podmetačine iza kojih stoji Savez za Srbiju.

POBEDA info, T. L.

OSTAVITE ODGOVOR