Početna Aktuelno Milenko Jovanov: KLjUČNI ZAHTEV OPOZICIJE JESTE DA VUČIĆ NE UČESTVUJE U IZBORNOJ...

Milenko Jovanov: KLjUČNI ZAHTEV OPOZICIJE JESTE DA VUČIĆ NE UČESTVUJE U IZBORNOJ KAMPANjI

PODELI

Ključni zahtev opozicije jeste da predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić ne učestvuje u izbornoj kampanji, izjavio je potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov i dodao da je opozicija svesna da će imati loš rezultat na izborima, pa sada izmišlja različite stvari da bi opravdala bojkot.

Govoreći o zahtevima opozicije koje su njeni predstavnici ponovili i juče u drugoj rundi razgovora o izbornim uslovima sa vlasti, Jovanov je rekao da zahtevima koji se tiču Republičke izborne komisije (RIK) opozicija želi da uđe u RIK bez izbora.

Jovanov je naveo da zakon jasno propisuje kako se formiraju RIK, Pokrajinska izborna komisija, izborne komisije u gradovima i opštinama, te da predstavnike tog tela daju poslaničke i odborničke grupe u skupštinama.

“Oni tamo nemaju predstavnike i žele zaobilaznim putem da uđu u RIK”, rekao je Jovanov.

Kada je reč o zahtevima u vezi sa REM-om i Agencijom za borbu protiv korupcije, Jovanov podseća da je reč o nezavisnim telima.

“Oni žele da se vratimo tri koraka unazad i da imamo politički birane organe u nezavisnim institucijama”, rekao je Jovanov.

Dodao je i da njima treba REM da bi, kako kaže, rešavali neke stvari s Đilasom i Šolakom i zahtevima u vezi sa njihovim televizijama i frekvencijama.

“Ono što je ključni zahtev, ovo sve je trivijalno, jeste jedno ime i prezime – Aleksandar Vučić. Njihov ključni zahtev je da Vučić ne učestvuje u kampanji, da oni mogu da psuju, proganjaju i njega i njegovu porodicu, a da on ne može čak ni da odgovori”, rekao je Jovanov.

Jovanov je upitao i zar opoziciji nije u interesu da Vučić učestvuje na izborima protiv njih i zar ga ne bi lakše pobedili, ako je tako kako govore već sedam godina u kampanji koju vode protiv predsednika, da je diktator, da je povezan sa kriminalcima, da se “petlja u sve”…

Jovanov je naveo da je opozicija svesna da na izborima nema šta da traži, jer ih građani neće, pa sada izmišljaju različite stvari da bi opravdali svoj bojkot.

Kako je rekao, rejtinzi opozicije su takvi da ne mogu da očekuju ni blizu onoga čemu se nadaju, jer sa rejtingom između osam i 12 odsto, teško da može da se bude na vlasti.

“Žele da prikriju to da ne mogu da pobede na izborima i zato neće da učestvuju. Žele da pobegnu od izbora, da ne bi doživeli debakl, da i dalje mogu da pričaju kako bi pobedili, kad bi bili neki uslovi koji su po njima pošteni”, rekao je Jovanov.

 

 

Izvor: tanjug, tv pink

OSTAVITE ODGOVOR