Početna Aktuelno Aleksandar Vučić: Micotakis je prijatelj, bolja saradnja s Grčkom

Aleksandar Vučić: Micotakis je prijatelj, bolja saradnja s Grčkom

PODELI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sinoć telefonom s Kirjakosom Micotakisom i čestitao mu pobedu na parlamentarnim izborima.

Vučić je rekao da je Grčka nama istinska prijateljska zemlja, da smo sa Aleksisom Ciprasom imali korektnu saradnju a da veruje da sa Micotakisom ta saradnja može biti još bolja.

“Razgovarao sam sinoć sa Micotakisom, dugo smo, prijateljski razgovarali, čestitao sam mu na pobedi. Sa Ciprasom smo imali korektnu saradnju, a verujem da sa Micotakisom možemo da imamo još bolju. To je za Srbiju istinski prijateljska zemlja i narod i verujem da ćemo imati njihovu podršku i u narednom periodu”, rekao je Vučić za RTS povodom pobede Nove demokratije, sestrinske partije SNS.

Podsetio je da je Micotakis u novembru bio u poseti SNS i da su oni i lični prijatelji.

Na konstataciju novinara da kada je Cipras stupio na dužnost Vučić nije podržavao tu politiku, predsednik Srbije kaže:

“Uvek sam bio za teža rešenja i odgovoran pristup, što je kasnije, tokom madanta, preuzeo i Cipras. Tada smo bili protiv, pre svega, politike Varufakisa, kod njega je sve ‘lako ćemo’, ništa nećemo da platimo… Ja sam prvo tražio da vratimo sve dugove prema Rusiji, sredimo finansije, pa onda da razgovaramo o drugim stvarima. To je težak pristup, ljudima se to uglavnom ne sviđa”, dodao je on.

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: mondo

OSTAVITE ODGOVOR