Početna Aktuelno Milovan Drecun: Priština pokušava da skrene pažnju sa svojih zločina

Milovan Drecun: Priština pokušava da skrene pažnju sa svojih zločina

PODELI

Najnoviji potezi prištinskih vlasti, odnosno najava formiranja komisije koja će prikupljati činjenice o navodnim zločinima Srbije na Kosovu i Metohiji predstavlja čistu propagandu, ali i taktiku da skrenu pažnju sa zločina koje su oni počinili, izjavio je danas predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

Priština je suočena sa gubitkom podrške posle niza jednostranih poteza i odbijanja da nastave dijalog sa Beogradom zbog čega žele da skrenu pažnju na sebe i da se predstave kao žrtve, kaže Drecun.

“Oni žele da snažnom propagandnom kampanjom skrenu pažnju sa zločina koje su oni počinili. Kreatori ove kampanje su upravo oni koji su suočeni sa pozivima specijalizovanih sudova i to su oni koji će, nadamo se biti i optuženi za najteže zločine”, rekao je Drecun gostujući na RTS.

Priština na ovaj način pokušava da potpuno onemogući nastavak dijaloga sa Beogradom, Međutim, Srbija neće podleći pritiscima da prizna nezavisnost Kosova, dodaje Drecun.

“Oni žele da ojačaju pozicije koje su izgubili u poslednje vreme kao i da skrenu pažnju sa zločina koje su počinili pripadnici OVK”, kaže Drecun.

Prema njegovim rečima, prištinske vlasti mogu samo da maltretiraju i lažno optužuju Srbe koji žive na KiM, što je, kako kaže, već bio slučaj.

On podseća da je tzv. OVK ta koja je imala genocidan plan o stvaranju Velike Albanije tako što će proterati sve Srbe, dodajući da na to nije reagovala nijedna međunarodna organizacija.

“Oni nemaju nikakav mehanizam da formiraju neki međunarodni sud. Jedino ako imaju podršku da se naduva priča o navodnom genocidu srpske strane kako bi potom proglasili opštu amnestiju i tako izbegli procesuiranje”, objašnjava Drecun.

U svemu ovome, kako kaže Drecun, ovakve inicijative imaju unutrašnji aspekt okrenut ka albanskoj javnosti a drugi deo kampanje je okrenut ka inostranstvu, pre svega Americi, gde su u Kongresu već pokušali da predstave lažnu sliku žrtvi.

On najavljuje da će zbog toga Srbija pokrenuti diplomatsku ofanzivu.

“Napisaću pismo članovima srpskog kokusa da ukoliko mogu organizuju da mi članovima Kongresa predstavimo isključivo činjenice i na taj način pariramo prištinskoj propagandi”, najavio je Drecun.

Izvor: tanjug, rtv

OSTAVITE ODGOVOR