Početna Aktuelno Aleksandar Vučić: Srbija je večeras pokazala jedinstvo.

Aleksandar Vučić: Srbija je večeras pokazala jedinstvo.

PODELI

Bez vas ovoliko ne bih mogao pred predsednika Kine, Rusije, ali i nemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsednika Emanuela Makrona, ovo je večeras na mitingu u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ u Beogradu poručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nikada više neću govoriti pred ovako velikim brojem ljudi, beskrajno vam hvala na podrši, rekao je predsednik Vučić.

Vučić je obećao da o svojim političkim protivnicima neće reći nijednu jedinu reč, već da želi da govori o budućnosti Srbije.

U koliko god država da živimo niko ne može da razbije jedinstveno srpskog nacionalnog korpusa, istakao je i naveo da Srbi time nikoga ne ugrožavaju i poštuju suverenitet drugih zemalja.

Navodeći primer Nemačke za koju je rekao da je, čuvajući svoj jezik i kulturu uspela da ostane snažna i da danas vodi Evropu, Vučić je rekao da želi da se napravi jedinstveni srpski bukvar za srpsku decu ma gde da žive. Hoćemo da već 1. septembra imamo 10.000 digitalnih učionica i da naša deca budu jednako uspešna kao i deca iz Zapadne Evrope i Izraela, rekao je Vučić i pozvao građane da se ponose vojnicima koji su branili karaulu Košare.

Želim da u 21. veku nemamo nijedan rat, da probamo da takvu politiku napravimo. Kao što smo nekada uspešno ratovali, da još uspešnije radimo, rekao je Vučić. Dodao je da je dobio pismo iz kompanije Folksvagen u kome piše da je Srbija „još u igri“ u odlučivanju u kojoj zemlji će graditi fabriku.

On je izjavio da neće učiniti ništa povodom zahteva da popusti Albancima kako bi povukli takse na robu iz Srbije i da je „obraz najskuplja stvar na svetu“, te da niko ne pokušava da ukalja obraz Srbiji.

Predsednik je kazao da je tražio kompromis sa Albancima, da je molilo za kompromis, a da su „oni gledali na svaki način da ponize Srbiju“.

Rekao je da su danas okupljeni pokazali da je, u ma koliko država žive srbi jedinstveni i da poštuju teritorijalni integritet svakoga u regionu, ali da Srbi imaju pravo da se zovu Srbima. Pre nego što je počeo da govori predsednik Vučić je pozvao 27 momaka koji su peške došli sa Kosova da mu se pridruže na bini i rekao da je na miting samo sa Kosova došlo 7.500 ljudi.

Izjavio je da ne pristaje na ultimatume, ali da nije za sukobe sa onima kojih ima manje, već da smatra da stvar treba rešavati na izborima.

On je rekao da vlast mora da brine i o onima koji misle drugačije i da im treba odgovoriti pristojno.

Vučić je rekao da i političkim protivnicima treba lepo odgovoriti, osim ako krenu u nasilje, kada im treba odgovoriti snažno.

 

Izvor: POBEDA info

OSTAVITE ODGOVOR