Početna Aktuelno Predsednik Vučić: Mirno, ali odlučno, suprotstaviti se fašizmu i retajkunizaciji.

Predsednik Vučić: Mirno, ali odlučno, suprotstaviti se fašizmu i retajkunizaciji.

PODELI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je sve ljude pristojne Srbije da se mirno, ali odlučno, suprotstave narastajućem fašizmu i retajkunizaciji Srbije i da je najbolja prilika za to da dođu na veliki skup 19. aprila u Beogradu.

“Od toga što ćutimo nećemo moći da se suprotsavimo narastajućem fašizmu i daljoj tajkunizaciji ili retrajkunizaciji Srbije. Najbolji način je da uvek mirno, dostojanstveno, ali odlučno im se suprotstavimo, a najbolja prilika za to je da im pokažemo to u petak”, poručio je Vučić.

On je odgovarajući na pitanja novinara rekao da opozicija optužuje vlast za sendviče, za razliku od njih koji se bahate od Aspena do Sent Luisa i drugih najskupljih letovališta i zimovališta.

“Da ne pričam o njihovim novim stanovima i apartmanima. Koliko košta Aspen 20 dana, to je jedno mučenje”, dodao je Vučić tokom obilaska KCS.

Vučić je još jednom pozvao predstavnike opozicije na dijalog u parlamentu sa predsednicom Majom Gojković.

“Što se nas tiče, za dijalog smo spremni, Maja Gojković ih je pozvala na dijalog na mestu gde se dijalog odigrava, ako fašistički zamenik fašističkog lidera Kiprijanović neće sa Majom Gojković, pa dobro, probudite Ljotića pa sa njim razgovarajte”, poručio je Vučić u razgovoru s novinarima nakon obilaska radova u Kliničkom cetru Srbije.

Istovremeno je pozvao građane Srbije da dođu na miting SNS-a i saslušaju šta je to što imaju da kažu šta je do sada učinjen I šta je još namera da se učini.

“Nećemo ulaziti u skupštinu. Njihov plan je bio da uđu u Skupštinu, a onda su ostali bez ideje i plana. Zato su i izgledali i tako besmisleno delovali”, rekao Vučić.

Očekuje, kaže da će u petak govoriti pred verovatno najvećim brojem građana, te da želi da građanima ozbiljnije i sadržajnije govori o svim planovima.

Kaže da je miting opozicije juče pratio sa terase zgrade Predsedništva i da je čuo sve šta su vikali, iako za tim nije bilo potrebe jer razglas je odlično radio.

Rekli su, kazao je, da će ih 13. aprila biti iz cele Srbije.

Evo, videli smo, kazao je, među njima su bili njihovi bombaši i pravosnažno osuđene osobe.

Predsednik je zapitao treba li da budemo fascinirani brojem od 7.500 ljudi.

“Možda su u pravu, možda kod nas ne dođe toliko ljudi. Za mene bi lično bilo porazno da samo iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga ne skupimo više nego što su oni juče imali iz cele Srbije”, rekao je Vučić i ponovio da je vlast spremna za dijalog.

On je pozvao opoziciju da više ne preti i da već urade to čime prete, nasilnim delovanjem, kako bi se sve već jednom završilo.

“Nemojte više da nam pretite. Dojadiste. Hajde samo da vas vidim”, kazao je Vučić.

Izvor: tanjug

OSTAVITE ODGOVOR